– Måste studsa tillbaka

Bild till nyheten – Måste studsa tillbaka
I matchprogrammet inför Arsenal pratar Jordan Henderson om vikten av att studsa tillbaka efter förlusten mot West Ham. Han kommenterar dessutom attacken mot Women´s Hospital förra helgen.

"Precis som alla andra som haft någon form av kontakt med Liverpool Women's Hospital blev jag chockad och illa berörd av vad som hände förra helgen," skriver lagkaptenen i matchprogrammet enligt Liverpoolfc.com.

"Mina barn föddes på det sjukhuset så det kommer alltid vara en speciell plats för mig och min familj och det har alltid var en trygg plats för oss. Att se vad som hände var en stor chock och jag vet att alla som någonsin besökt det känner samma sak."

"Mina tankar gick direkt till de anställda och patienterna. Efter en vecka har detta inte förändrats. Alla som jobbar på sjukhuset gör ett fantastiskt jobb, de lägger hjärta och själ i att göra sjukhuset till den perfekta platsen för generationer av Liverpool-barn att komma till världen på."

"Precis som alla som jobbar så är det minsta de förtjänar att känna sig trygga på sin arbetsplats. Förra söndagen så var det inte så, så just nu behöver de allas vårt stöd när de fortsätter att bearbeta händelsen."

"Det var lättare för mig att sätta mig in i situationen som besökare eftersom jag varit en. Som alla pappor som varit där, jag har varit på parkeringsplatsen och gått igenom dörrarna och varje gång jag gjort det så har jag vetat att jag kommit till en plats där jag och min familj kunde känna oss trygga. Det hade varit konstigt annars - det är ju ett sjukhus."

"Att höra deras verkställande direktör, Kathryn Thomson, prata om den traumatiska upplevelsen gjorde det verkligen tydligt vad alla har gått igenom. Med tanke på vad Kathryn sa är det uppenbart att de stöttande meddelanden som sjukhuset fått har gjort stor skillnad så förhoppningsvis kan vi alla fortsätta med det, även om det bara är några snälla ord så vet vi att det kan hjälpa."

"Mina tankar går även till taxichauffören som blev skadad i attacken. Återigen, han gjorde bara sitt jobb och jag kan inte ens föreställa mig vad han har gått igenom. Jag vet inte mycket mer om honom än att han heter David Perry, men jag hoppas att allt går bra för honom och att han på något sätt kan återhämta sig efter det som hände."

"Det finns ingenting positivt med det som hände, det enda positiva vore om det aldrig hade hänt, men det är fint att se hur människorna i Liverpool har reagerat. Det kommer såklart inte som en överraskning, men det är viktigare än någonsin. Vi får inte låta det som hände i söndags splittra oss."

"The Women's Hospital välkomnar alla och detsamma gäller för hela staden Liverpool. Det måste fortsätta. Allt annat går i motsats mot vad vi alltid har stått för."

"Jag är ganska säker på att det kommer vara supportrar på Anfield idag som var på sjukhuset förra helgen, oavsett om det är anställda, patienter eller besökare, så vårt ansvar som spelare blir att göra vårt bästa för dem, så som de alltid gör sitt bästa för oss."

"Jag vet att våra jobb inte är i närheten av lika viktiga, men om vi kan bidra till att höja humöret hos människor och ge dem chansen till att tänka på någonting annat så kan jag garantera att alla spelare i truppen kommer att göra sitt bästa för att göra just det."

"Vi nådde inte hela vägen förra matchen mot West Ham vilket var en stor besvikelse eftersom förlusten innebar slutet på vår svit som obesegrade. Utmaningen när man förlorar är att studsa tillbaka på rätt sätt, vilket vi måste göra, det är vad vi har tänker på inför matchen idag."

"Arsenal är ett riktigt bra lag som förbättras hela tiden så vi kommer inte att ta någonting för givet, men det är vår reaktion som räknas. Om vi reagerar på rätt sätt ökar våra chanser att lyckas, det gäller inte bara idag utan under hela säsongen."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer