– Alltid en utmaning att spela på Anfield

Bild till nyheten – Alltid en utmaning att spela på Anfield
Mikel Arteta är väl medveten om vilken typ av utmaning Arsenal står inför när de gästar Anfield.

Mikel Artetas Arsenal har lyckats komma tillbaka efter en katastrofal säsongsinledning och har klättrat hela vägen till en femteplats i Premier League-tabellen. De kommer till Anfield med en svit på åtta raka matcher utan förlust. 

Spanjoren är dock ödmjuk inför lagets besök till Anfield imorgon. 

– Det är alltid en utmaning, det är en fascinerande arena att spela fotboll på. Man måste prestera på topp, höja sig så mycket det bara går, emotionellt, fysiskt och taktiskt, gör man inte det blir man straffad, sa Arteta på sin presskonferens inför matchen.

– Att komma till Anfield, det är alltid en utmaning, men om man lyckas göra allt det, det finns inte många bättre arenor att verkligen känna att man är en duktig fotbollsspelare på.

– När man inte lyckas, vilket har hänt tidigare, så känner man en besvikelse och tänker på vad man borde gjort annorlunda. Det är ett av de ställena där man måste komma till med en tro på en själv, man måste visa att man vill spela fotboll.

Arteta är mäkta imponerad av det arbete Jürgen Klopp gjort i Liverpool.

– Det är svårt att bedöma dem enbart på den här säsongen med tanke på vad de gjort under de senaste åren. Jag tycker att Jürgen och hans stab har tagit klubben till den bästa platsen i dess historia, att bibehålla det så är alltid det svåraste att lyckas med.

– De har förändrat energin runt arenan, sammanhållningen och energin som de skapat på arenan är någonting alldeles extra. Jürgen har gjort det i andra klubbar också, så det är en talang han har. Han har lyckats bli väldigt framgångsrik. 

Mohamed Salah har uppvisat lysande form under säsongen och anses av många vara världens bästa spelare, men Arteta menar att de fokuserar på sin motståndare som helhet, inte på specifika individer.

– Vi har en plan, precis som varje vecka, för vilka styrkor vi måste se upp för och vilka svagheter vi måste utnyttja, säger spanjoren.

Källa: Thisisanfield.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer