Utesluter utlån av Williams

Bild till nyheten Utesluter utlån av Williams
Jürgen Klopp är nöjd med Neco Williams utveckling och har inte ens tänkt tanken på att låna ut honom i januari.

Neco Williams har fått sparsamt med speltid i Liverpool under säsongen men i Wales har han fått betydligt större förtroende. Under den nyligen avslutade samlingen fick han starta både mot Belarus och Belgien.

Wales förbundskapten antydde att Williams borde söka sig bort från Liverpool på lån i vinter för att få möjligheten till mer speltid. 

Jürgen Klopp verkar dock inte särskilt öppen för tanken på att låna ut den unge ytterbacken.

– Vi har väldigt få spelare just nu och det sista jag tänker på är att låna ut någon. Jag har inte tänkt på det vad gäller Neco.

– Jag kan förstå Wales tränar som vill att spelarna ska spela. Men de har tagit sig till play off trots att många spelare inte varit förstaval i sina klubblag. Jag tycker att det är rimligt att Neco är här och tränar och utvecklas. Det är precis vad han gör. Han krigar sig igenom situationen.

– Det är inte alltid säkert att lån blir som man tänkt sig, det gäller inte Neco specifikt utan mer generellt. Först och främst måste man se till att kämpa där man är, för om man inte löser de problem man har där man är så tar man med sig dem till nästa klubb också.

– Neco utvecklas, han blir bättre, det är därför som han kunde spela som han gjorde mot Belgien. 

Konkurrensen i Liverpool är minst sagt tuff.

– Neco gör framsteg. Han är en duktig spelare, han spelar i Liverpool vilket gör att det inte är så lätt att ta en startplats på vad som kanske är hans naturliga position.

– Jag är inte säker på om högerback är hans naturliga position, men där har han Trent Alexander-Arnold framför sig och när han inte kunde spela var Neco inte tillgänglig så James Milner klev in och gjorde det riktigt bra. 

– Jag har sett bilder från Necos insatser (för Wales) och han gjorde det riktigt bra, särskilt i offensiven. Allt handlar om att han ska fortsätta kämpa för en plats.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer