– Han ser fram emot en stor kram

Bild till nyheten – Han ser fram emot en stor kram
Steven Gerrard har hållit sin första presskonferens som Aston Villa-tränare. Han berättade bland annat om vad Jürgen Klopp skrev till honom efter att nyheten om det nya jobbet kom.

Steven Gerrard presenterades förra veckan som ersättare till Dean Smith i Aston Villa. Nu har han mött pressen inför sin första match som är mot Brighton till helgen.

– Det är en stor ära för mig att vara manager för Aston Villa, konstaterade Gerrard.

– Det känns bra att jag fått chansen att komma tillbaka till Premier League, jag får komma närmare min familj, det är de två huvudsakliga anledningarna till att det här var rätt flytt för mig. 

Det har varit mycket skriverier om att flytten till Aston Villa är ett perfekt mellansteg för Gerrard mot drömmen att träna Liverpool. Han var dock tydlig med att fokus enbart ligger på nuet.

– Du kommer aldrig att höra mig säga att det här är en språngbräda för mig. Det är en ära för mig att vara här och jag är hundraprocent förpliktigad och dedikerad klubben. 

– Det är inte fel att ha drömmar och ambitioner, men Liverpool har en världsklasstränare nu och jag skulle bli glad om han skrev på ett livstidskontrakt. 

Gerrard berättade att den tränare han pratar om, Jürgen Klopp, skickade ett meddelande till honom efter att flytten från Rangers stod klar.

– Jag har varit i kontakt med Klopp. Han skickade mig ett meddelande där han skrev att han ser fram emot en stor kram när Villa ska möta Liverpool i december. 

På presskonferensen kom även Gerard Houllier på tal, den numer avlidne tränaren som representerat både Aston Villa och Liverpool.

– Jag kommer alltid att vara honom tacksam för det han gjorde för mig. Gerard Houllier hjälpte mig mycket som spelare och förbättrade mitt spel både mentalt och fysiskt, sa Gerrard.

– Han kunde hålla armen runt mig vissa gånger och skrika på mig andra gånger. Det var en sorglig dag då han gick bort. Jag är säker på att han tittar ner på oss idag och är väldigt stolt. 

Aston Villas match mot Brighton spelas på lördag klockan 16:00.

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer