Klopps råd till Gerrard

Bild till nyheten Klopps råd till Gerrard
Steven Gerrard har tidigare pratat om ett råd som Jürgen Klopp gett honom, ett råd som hjälpt honom på manager-resan som nu nått hela vägen till Premier League och Aston Villa.

Steven Gerrard kommer till Aston Villa med stora förväntningar på sig efter en mycket framgångsrik tid i Rangers där han bland annat ledde laget till en 55:e ligatitel under en säsong där de inte förlorade en enda match i ligaspelet.

Gerrard är ett ikoniskt namn i England och Premier League efter sin tid som Liverpoolspelare, men ska man tro honom själv lär han inte tänka allt för mycket på vad andra tänker om honom när han nu ska ta sig an sitt första uppdrag som manager för en Premier League-klubb. Han har tidigare berättat om ett samtal med Jürgen Klopp som hjälpt honom mycket i sin utveckling som tränare.

– Det bästa jag någonsin gjort var att kliva bort från kamerorna inledningsvis, sa Gerrard till UEFA.tv 2020.

– Jag hade en ärlig och öppen konversation med Jürgen Klopp i några timmar och det bästa rådet han gav mig var:

"Gå inte in i det här som Steven Gerrard med namnet på ryggen. Gå tillbaka till grunden, tänk dig att du ska köra bil för första gången igen."

"Bygg självförtroende på planen, vänj dig vid olika taktiker och formationer, testa saker, gör misstag, ibland går det helt fel. Experimentera, gör allt detta borta från kamerorna."

"Så innan du testar dig själv i Europa League, innan du testar dig själv i en riktig turnering inför tusentals människor, se till att förbereda dig och var redo innan."

– Det var det bästa rådet jag fått. Jag tror jag aldrig kommer att få ett bättre råd, att verkligen starta från grunderna. 

Gerrard fick chansen att inleda sin tränarkarriär borta från strålkastarljusen när han ledde Liverpools U18-lag. 

– Jag var i akademin ett par år och byggde upp mitt självförtroende, jag experimenterade med formationer och spelare, men tillslut måste man nog in i det på allvar. Jag har gjort misstag under de senaste åren som manager för Rangers, men nyckeln är att lära sig av dem och inte låta det hända igen.

– Men det här är ett jobb där man inte kan undvika misstag, man ställs mot så många bra tränare och träffa så många olika spelare som kan komma att ifrågasätta vad man gör. Jag har försökt att omge mig med personer som har kvaliteter som jag kanske inte har ännu som ung manager. 

– Det är så jag har försökt ta mig an allt detta, förbereda mig så bra som möjligt för att laget ska kunna göra det så bra som möjligt.

Gerrard och Klopp kommer för första gången att ställas mot varandra den 11 december när Aston Villa gästar Anfield för en match i Premier League.

Källa: Thisisanfield.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer