"The Reds fick vad de förtjänade"

Bild till nyheten "The Reds fick vad de förtjänade"
Brittisk press var inte alls imponerade av Alisson Becker eller Liverpools defensiva insats i sin helhet i 3-2-förlusten mot West Ham.
James Pearce, The Athletic:

"Söndagens resa till huvudstaden hade kunnat se mycket annorlunda ut om Liverpool hade fått några domslut i avgörande lägen med sig, men faktum är att detta inte var en match där de hade otur. Klopps mannar har bara sig själva att skylla för förlusten efter att deras förlustfria svit på 25 matcher bröts."

"Verkligheten är sådan att Liverpool fick precis vad de förtjänade då West Ham straffade dem under en andra halvlek som innehöll många misstag."

"När Trent Alexander-Arnold satte en fantastisk frispark - hans första mål sedan april - och kvitterade matchen efter Alissons självmål hade gästerna en perfekt plattform att bygga vidare på. Istället blev de oroväckande mycket sämre."

"Problem i backlinjen kombinerades med en frånvaro av beskydd från mittfältet, ett mittfält som förlorade den fysiska kampen i matchen. Löpningar stoppades inte, ytor täcktes inte, bollinnehavet slarvades bort i farliga lägen. Det var på tok för lätt för hemmalaget att dra vinning av det och både Fornals och Zouma straffade dem. Det kunde ha blivit värre innan inhopparen Divock Origi gjorde lagets andra mål i 83:e minuten."

"Lite perspektiv är viktigt. Liverpool går in i årets sista landslagsuppehåll med säkrat avancemang till åttondelsfinal i Champions League, en säkrad plats i Ligacupens kvartsfinal och har bara fyra poäng upp till förstaplatsen i Premier League. Det finns mycket att vara positivt inställd till, men det vore också fel att se detta som en engångshändelse, för det var det inte."

"Att kontrollera matcher har varit ett ihållande problem. Liverpool har varit iögonfallande bra offensivt med Mohamed Salah i spetsen, men de har saknat den solida aspekten av spelet."

Neil Jones, Goal:

"Liverpools långa förlustfria svit är bruten. Hade de undvikit förlust på London Stadium hade de satt ett nytt klubbrekord på 26 matcher utan förlust och skrivit in sig i historieböckerna."

"Men så blev inte fallet, Klopps lag föll ihop under en andra halvlek där Moyes mannar var hänsynslösa. De är nu före Liverpool i tabellen."

"Liverpool kanske klagar över hur West Hams ledningsmål kom till, det fanns eventuellt en hands eller en foul att döma för, dessutom kunde Aaron Cresswell ha blivit utvisad för sin tackling på Henderson, men de kan inte klaga på resultatet. The Reds fick vad de förtjänade."

Jeremy Wilson, Telegraph:

"Det kommer inte att bli några invincibles i årets Premier League-säsong, men det kanske dyker upp ett oväntat lag i titelstriden."

"Med den tjeckiska miljardären Daniel Kretinsky på läktaren - mannen som är i färd med att köpa 27 procent av klubben - avslutade West Ham United Liverpools förlustfria svit på 25 matcher, dessutom gick de förbi dem i tabellen tack vare en händelserik 3-2-seger som verkligen ger dem hopp om att sluta topp fyra i år."

"Liverpool må vara besvikna över sättet som West Ham tog ledning, men i det stora hela kan de inte ha några klagomål för hur matchen slutade."

"West Ham var resoluta defensivt, outtröttliga på mittfältet och livsfarliga på kontringar med Michail Antonio i spetsen."

Sachin Nakrani, Guardian:

"För Liverpool var det här den första förlusten på 26 matcher och det var en tung sådan. Försvaret - och inte minst Alisson - stod för en slapphänt insats."

"Den brasilianska målvakten, som så ofta är en trygg sista utpost, går att skylla för samtliga tre mål, men det fanns svaga insatser genom hela Liverpools lag. Jürgen Klopp lär vara rejält frustrerad när han nu kliver in i landslagsuppehållet."

Gary Rose, BBC:

"Liverpool var en besvikelse i defensiven. Det råder frågetecken kring hur mycket Alisson stördes vid första målet, men han borde verkligen ha gjort det bättre vid West Hams andra när han lät Fornals avslut passera honom."

"Efter målet bröt West Ham Liverpools linjer vid flertalet tillfällen, gästerna hade stora problem med kontringsspelet."

"Resultatet var en besvikelse för the Reds, men de lär iallafall acceptera att de förlorade rättvist mot en av deras konkurrenter om en topp fyra-placering."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer