– Salah har varit topp tre i flera år

Bild till nyheten – Salah har varit topp tre i flera år
Fernando Torres var tillbaka på Anfield i samband med Champions League-matchen mot Atletico Madrid och passade inför avspark på att prata med klubbens TV-kanal om Mohamed Salah och Liverpools offensiva kvaliteter.

Fernando Torres är tränare i Atletico Madrids akademi och var på plats i Liverpool igår för att leda sitt lag mot de unga röda i UEFA Youth League. Matchen slutade i en 2-0-seger för Liverpool, precis som i matchen mellan seniorlagen senare under kvällen.

Torres var på plats på Anfield för att se mötet mellan sina två tidigare klubbar. Efteråt pratade spanjoren med LFCTV om Mohamed Salah som denna säsong har gjort 15 mål och sex assist på blott 14 matcher. Han fick frågan om han tycker att egyptiern är en av världens bästa spelare i dagsläget.

– Ja, till hundra procent. Jag tycker inte bara det stämmer in på den här säsongen, han har varit fantastisk under de senaste två eller tre säsongerna.

– Man pratar alltid om individuella utmärkelser för spelare när de vinner titlar med laget samtidigt, men jag tycker att han varit en av världens två eller tre bästa spelare i fem eller sex års tid. Det är otroligt hur bra han presterar på regelbunden basis.

Torres, som gjorde 81 mål på 141 matcher för The Reds, vet vad han pratar om när det kommer till anfallsfotboll. Han är mycket imponerad över hur Liverpools offensiva ser ut.

– Jag har verkligen njutit av att se matcher där Mané, Firmino och Salah spelar tillsammans, det är härligt att se dem göra mål.

– Jag var lagkamrat med Mo i Chelsea, där hade han en ganska tuff tid. Jag är så glad att se honom i toppen av världsfotbollen nu, han ser ibland ut att göra mål som att det vore en lek. Han har varit en av de mest framstående spelarna i världen under de senaste åren.

– Man kan se att de verkligen fungerar ihop som ett lag. Som anfallare njuter jag av att se dessa tre eller fyra offensiva spelarna anfalla, skapa målchanser och göra mål. Det är väldigt roligt.


Torres på plats på Anfields läktare.

Han är även mäkta imponerad över arbetet Jürgen Klopp gjort som manager för klubben.

– Det är otroligt. Från utsidan ser man verkligen hur hårt han och klubben jobbar. Laget spelar på en otroligt hög nivå, det är jättekul att se. Man kan se att folk uppskattar det. Jag tror att Jürgen förstod supportrarnas passion från första dagen och de har verkligen knutit samman allt för att bygga ett fantastiskt lag. 

– Alla kommer att minnas det lag som äntligen vann Premier League och även Champions League. Jag ser dem som en titelkandidat även i år. 

– För mig är det alltid speciellt att se Liverpool spela och att få vara tillbaka i Liverpool är verkligen speciellt, det är första gången jag ser en match här i England sedan jag lade skorna på hyllan och det är inte mer än rätt att det är en Liverpoolmatch, avslutade Torres.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer