– En stor kväll för oss

Bild till nyheten – En stor kväll för oss
Jordan Henderson är mycket nöjd över den säkrade gruppsegern och hur laget hanterade matchen mot Atletico Madrid.

Liverpool tog sin fjärde raka seger i Champions League när Atletico Madrid gästade Anfield. Diogo Jota och Sadio Mané såg till att skjuta hem segern som innebär att the Reds redan nu kan titulera sig som gruppetta i vad som på förhand, av många, kallades dödens grupp.

Precis som i matchen i Madrid gick Liverpool upp i en tvåmålsledning tidigt, men denna gång lyckades de lugna ned tempot och kontrollera tillställningen till slutet.

– Det var viktigt för oss, konstaterade lagkapten Jordan Henderson i en intervju med BT Sport efter slutsignalen.

– När vi mötte dem på bortaplan ledde vi med 2-0 men då lyckades de ta sig tillbaka till 2-2, vi ville se till att det inte skulle hända igen. Vi kontrollerade matchen, behöll bollen inom laget och lät dem löpa. I det stora hela var det en bra insats. Jag tycker att vi spelade av den andra halvleken på ett bra sätt.

– I den första halvleken gjorde vi det riktigt bra, vi skapade chanser, vann bollen högt upp i planen, hittade fina kombinationer och gjorde fina mål. Första halvlek var riktigt bra och sedan var vi professionella i andra halvlek.

– Det är ett tufft lag att möta, de gör det svårt för en. Vi visste det sedan innan. Det här var en stor kväll för oss. Som sagt, första halvlek var bra och i den andra halvleken kontrollerade vi matchen. Vi kunde nog ha gjort ett eller två mål till om vi varit lite mer kliniska. I slutändan måste vi vara nöjda med vår insats och över det faktum att vi säkrat avancemang.

Avancemanget säkras med två omgångar kvar att spela.

– Det är en bra bedrift, särskilt med tanke på vilken grupp vi har. Att vinna gruppen och säkra avancemang är viktigt, en vi vill fortsätta framåt och behålla det momentum vi har i matcherna. Det är fortfarande stora matcher som väntar och vi vill hantera dem på rätt sätt.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer