Övertygande seger för U19

Bild till nyheten Övertygande seger för U19
Liverpools U19 var det klart bättre laget när de tog sig an Atletico Madrid hemma på akademin i Kirkby och tog en välförtjänt 2-0-seger.

När de båda lagen möttes i Madrid i den senaste omgången av UEFA Youth League var det Atletico Madrid som gick vinnandes ur fighten, men i hemmamötet för Liverpool dominerade de unga röda från start till mål.

Liverpool skapade flera fina målchanser i den första halvleken utan att få utdelning i form av mål och missade dessutom ett gyllene läge att ta ledningen när Max Woltman fick chansen från straffpunkten, men anfallarens straff räddades av Antonio Gomis i Atletico-målet. Det var därför mållöst när det var dags för pausvila.

Den röda dominansen fortsatte dock även efter paus och då skulle även målen komma. Woltman tog revansch efter sin straffmiss när han satte 1-0 halvvägs in i den andra halvleken. Billy Koumetio stod för assisten.

2-0, vilket blev slutresultatet i matchen, gjordes av Jarell Quansah efter att Atletico misslyckats att rensa undan bollen ur straffområdet efter en hörna.

Segern innebär att Liverpool nu är tvåa i sin grupp med två omgångar kvar att spela.

Liverpools U19: Mrozek, Bradley, Quansah, Koumetio, Beck, Stephenson, Balagizi, Norris (Corness, 86), Gordon (Blair, 46 (Cannonier, 86)), Frauendorf, Woltman.