– Millie är som en assisterande tränare

Bild till nyheten – Millie är som en assisterande tränare
Pep Lijnders hyllar James Milners hängivenhet och ledaregenskaper och menar att den rutinerade mittfältaren lika gärna skulle kunna ha rollen som assisterande tränare i laget.

James Milner tvingades kliva av planen redan under den första halvleken i söndagens match mot Manchester United. Anledningen var en känning i baksida lår. Det har sedan visat sig att skadan är tillräckligt allvarlig för att hålla honom borta till nästa landslagsuppehåll.

När assisterande tränare Pep Lijnders pratade om Milners skadestatus under presskonferensen inför Preston Nort End passade han på att ösa beröm över 35-åringen.

– Millie kände av någonting i baksida lår, men sedan såg han Greenwood ta en löpning och sådan som Millie är så försökte han löpa för att stoppa kontringen. Det säger mycket om hans vilja, hur han sätter laget först. Men det blev en lite värre skada på grund av det. Det ser ut som att han är borta till nästa landslagsuppehåll, inledde Lijnders.

– Min arbetstitel är assisterande manager men jag tror att Milner skulle kunna kallas det också. Han är en läng mellan tränarstaben och spelarna genom sitt sätt att hjälpa managern. Han är en viktig ledare som måste fortsätta att ta plats och göra sin röst hörd. 

Förhoppningsvis blir Milner kvitt sin skada under nästa landslagsuppehåll, om så blir fallet är matcherna han missar följande: 

27 oktober: Preston North End - Liverpool

30 oktober: Liverpool - Brighton

3 november: Liverpool - Atletico Madrid

7 november: West Ham - Liverpool


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer