Senaste nytt inför Man United

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man United
Jürgen Klopp har snackat upp söndagens stormöte på Old Trafford. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om skadeläget:

– Curtis kommer träna fullt med oss idag. Han bör vara aktuell.

– Thiago är inte redo, han har inte tränat med laget ännu. Han löptränar dock vilket är positivt. Han kanske kan vara tillbaka innan landslagsuppehållet, men helt säkert efter det.

Om Uniteds match mot Atalanta:

Journalisten lyfte fram Paul Scholes kommentarer om att Klopp måste ha gnuggat händerna när han såg Uniteds prestation.

– Jag kan säga att jag inte satt och gnuggade mina händer, det fanns ingen anledning till det. Om man såg matchen så var det tydligt att Atalanta skapade problem för United, men trots det skapade de flera klara målchanser.

– I den andra halvleken visade United upp vilka kvaliteter de har. Med de kvaliteterna kan de skapa problem för alla lag. 

– Jag förbereder mitt lag för en tuff match mot ett riktigt bra lag. Vi fokuserar inte så mycket på att det är just United vi möter, vi alla har varit här tillräckligt länge nu för att förstå hur viktig den här matchen är. Vi har förberett spelarna inför vad som kommer att bli en tuff match.

Om kritk som riktas mot managers:

Steve Bruce pratade tidigare i veckan öppet om hur den kraftiga kritiken och hatet på sociala medier han tvingats utstå verkligen påverkade honom och hans familj. 

– Jag läser inte sådana saker. Det är nog det bästa tips jag kan ge till framtida managers. Men jag tycker synd om Steve om det har hänt. Eftersom han pratat om det måste han ju ha tagit del av det.

– Jag skulle säga att en av de viktigaste egenskaperna hos en manager idag är att kunna borsta av sig kritiken eller helt ignorera den. Det är vad jag gör. Än så länge har jag heller inte känt det på samma sätt som Bruce tror jag. Världen ser ut som den gör, alla kan säga vad de vill, det påverkar inte mig eftersom jag inte läser det, men det är klart att det kan påverka en om man läser det.

Om vikten av att säga rätt saker i pausvilan av matcher:

– Ja (jag lägger stor vikt vid det). Det är inte lätt att påverka matcher under spelets gång då det är väldigt högljutt, det var särskilt högljutt på Wanda Metropolitano. Pep Lijnders pratade med mig och jag förstod kanske tio procent, trots att vi stod bredvid varandra.

– I omklädningsrummet är det viktigt att vi säger rätt saker. Det är mitt jobb att analysera matchen och säga hur vi kan göra det bättre.

– Jag har inte tänkt på vad jag kommer säga till grabbarna inför den här matchen. Vi vet vad den här matchen betyder. United har kanske inte fått de resultat de önskar, men de är ett fantastiskt lag. Vi kommer försöka fokusera på oss själva. Om vi pratar om samtal i omklädningsrummet så är det klart att matchen inte är avgjord redan i paus.

Om hur CL-matcherna påverkar söndagens match:

– Vi spelade i tisdags och spelar igen på söndag. Vi behöver inte tänka så mycket på det. United spelar onsdag-söndag så jag tror inte de tänker på det så mycket på det heller.

– Vi har återhämtat oss i två dagar och startar förberedelserna på allvar idag. Det är inga problem.

Om Mo Salah och Cristiano Ronaldo:

– Jag har inte tänkt på jämförelser dem emellan. Båda är världsklasspelare. Jag skulle säga att Salahs vänsterfot är bättre än Ronaldos medan hans högerfot är bättre än Salahs. Ronaldo är riktigt skicklig i luftspelet. Snabbhetsmässigt är de båda riktigt snabba. De är båda desperata efter mål. Jag har inte tänkt så mycket på det egentligen.

Om målproduktionen:

Liverpool har gjort 30 mål på nio matcher:

– Det hjälper oss såklart, men vi kan inte slappna av nu och tro att vi alltid gör tre mål varje match. Vi har skapat många chanser och gjort mål, men det är ganska sällsynt att man kan hålla uppe det tempot under en längre tid.

– Att göra mål hjälper självförtroendet, men om man tar det för givet är man på väg åt fel håll.

– Vi har inte tänkt så mycket på det här, så kommer det nog fortsätta. Man vet aldrig hur många mål man gör i nästa match. 

Om Solskjaers straffkommentarer:

Tidigare under hösten sa Ole Gunnar Solskjaer att han tror att Klopps kommentarer om att United får många straffar har påverkat domarna.

– Jag har ingenting att säga om det. Jag tror att, under perioden mellan det jag sa och det Ole sa, de fick fem straffar medan vi fick två. Vi alla vet att domarna inte påverkas av det. Men att få så många straffar som United fick tidigare var anmärkningsvärt. 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer