– Målet är att vinna gruppen

Bild till nyheten – Målet är att vinna gruppen
Andy Robertson hoppas laget ska kunna bygga vidare på den fina inledningen i Champions League som sett dem spela till sig nio poäng och en ledning på fem poäng ned till grupptvåan Atletico Madrid.

Liverpools 3-2-seger mot Atletico Madrid i tisdags innebär att de tagit full pott på de inledande tre matcherna av Champions League-säsongen. 

– Det är en riktigt bra start på turneringen men det är viktigt att vi tar det i mål och att vi säkrar avancemang med så många matcher kvar som möjligt, säger Andy Robertson till Liverpoolfc.com.

I nästa gruppspelsomgång står Atletico Madrid återigen för motståndet, då hemma på Anfield. Skulle Liverpool vinna den matchen säkrar de avancemang till åttondelsfinal. 

– Om det är möjligt att säkra det redan i nästa match så vill vi såklart göra det, konstaterar Robertson.

– Det är alltid lättare om man kan göra det med två matcher eller en match kvar, men vårt mål är att vinna gruppen, men det är en tuff grupp.

– Att ha nio poäng redan är fantastiskt och vi vet att Atletico inte förlorar på hemmaplan särskilt ofta. Att vi tog tre poäng är det allra viktigaste. En krigarseger kan ibland kännas bättre än de lite mer vackrare segrarna.

– Att vi tagit nio poäng av nio möjliga är otroligt viktigt för oss. Vi möter Atletico hemma på Anfield om ett par veckor och då kommer vi troligtvis behöva spela bättre. Om vi kan prestera lite bättre och vara lika kliniska framför mål så räcker det förhoppningsvis till en seger.

Liverpool gjorde det svårare för sig själva på Wanda Metropolitano än vad som kanske hade behövts med tanke på att de tappade en 2-0-ledning till 2-2 innan paus.

– Vi fick en drömstart och folk därhemma kanske började tänka att det skulle bli en lätt match, men vi visste att det inte skulle bli det. Vi visste att de skulle bli bättre, att de skulle komma in i sin matchplan på ett bättre sätt än under de första 20 minuterna. De började vinna andrabollar och hade publiken i ryggen, säger Robertson.

– Vi ska egentligen inte släppa in de mål vi gör, vi hade behövt vara mer solida, men det var viktigt att starta om inför den andra halvleken. Jag tycker att vi var lugnare i vårt spel efter paus, vi höll i bollen bättre och i slutändan tycker jag att vi förtjänade de tre poängen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer