Senaste nytt inför Atletico Madrid

Bild till nyheten Senaste nytt inför Atletico Madrid
Jürgen Klopp och Virgil van Dijk har snackat upp CL-fighten mot Atletico Madrid. Här kan ta del av presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Virgil van Dijk om Mo Salah:

– Han gör det ganska bra nu kan man säga. Han är en otrolig fotbollsspelare, han har visat det under de senaste säsongerna. Hans siffror talar för sig själva. Vi är glada att han är i den form han är just nu. Han är däruppe bland de allra bästa. 

– Vi uppskattar vad han gör för oss, vi vet vilka svårigheter han kan skapa för motståndarna.

Om sin egna form:

– Jag är fortfarande på väg (mot toppformen). Jag vet att många följer mig för att se om jag når tillbaka dit igen. Jag ger allt i alla matcher. Alla vet hur svårt det är att ta sig tillbaka efter en knäskada, jag tror inte det finns så många exempel där spelare som haft knäskador är tillbaka i bästa slag direkt efter skadan. 

– För mig handlar det om att spela fler matcher och hitta tillbaka till det igen. Det går åt rätt väg, jag mår bra. 

Om tidigare möten med Atletico:

– Vi behöver inte extra motivation. Vi spelar i Champions League, det är den mest prestigefyllda turneringen i Europa. Vi vill bara kliva ut på planen och visa vad vi kan. De tidigare matcherna använder vi bara för analys. Vi vet att det kommer att bli tufft. 

– Det är härligt med fullsatta läktare, det kommer att bli härligt att spela.

Om säsongsinledningen:

– Resultaten har varit positiva, vilket är vad vi alla hoppats på. Om man ser på våra matcher så finns det fortfarande utrymme för förbättring. 

– Vi måste vara på topp för att få med oss ett bra resultat imorgon. 

Mer om Salah:

– Vi vet vad han är kapabel till. Han har visat det under en lång tid, det är först nu som alla pratar om det. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Han är en fantastisk spelare. Vi har ett lag med otroliga spelare, Sadio gjorde sitt 100:e Premier League-mål, det borde vi prata lite mer om tycker jag.

– Bobby kom tillbaka efter skada och gjorde hattrick. Det är härligt att se att anfallarna är i bra form.

– Vi alla har ett jobb att göra. För Mo är en viktig uppgift att göra mål.

Om knäskadan:

– Det är ett år sedan, men jag är bara glad över min situation idag. Jag spelar igen, jag njuter av fotbollen. Vi jobbar hårt för att få med oss bra resultat, vilket vi lyckats med än så länge. Jag kan fortfarande bli ännu bättre, men det enda jag kan göra är att ta det dag för dag. 

– Jag är ingen robot, det var en allvarlig skada. Jag vet att mycket fokus ligger på mig, men jag tänker inte så mycket på det. Jag är min största kritiker. Jag vet när jag gör det bra och när jag kan göra saker bättre, jag vill hela tiden bli bättre.

– Jag hade en lång försäsong så att säga, jag känner att jag har blivit bättre för varje träning och match. Vi har jobbat tillsammans länge nu i laget och efter en tuff fjolårssäsong försöker vi komma tillbaka till vår högstanivå.

Det var allt för Virgil van Dijk. Jürgen Klopp tog över.

Jürgen Klopp om Mo Salah och Ballon d'Or:

– Ja (han förtjänar att vinna priset). Jag vet inte exakt hur man vinner, handlar det om att man ska ha gått till Champions League-final eller så kan det bli tufft men ser man till prestationerna så har han en chans enligt mig.

– Om han får det beröm han förtjänar nu? Hos oss har han alltid fått det, jag kan inte tala för andra. Efter de två senaste målen pratar alla om att han kanske är världens bästa spelare, men han har gjort liknande mål tidigare. Han har presterat på en extremt hög nivå under flera år.

– Jag hoppas bara att han kan fortsätta så här framöver.

Om vikten av matcherna mot Atletico:

– Om vi vinner båda matcherna så är det ganska troligt att vi går vidare, men vi har inte ens spelat den första matchen. Jag är väldigt positiv som person men jag är inte tillräckligt positiv för att tro att vi redan har tagit hem dessa segrar.

– När vi mötte dem senast lärde vi oss mycket mellan första och andra matchen. Den andra matchen gjorde vi riktigt bra under extremt svåra förutsättningar. Vi förlorade, men det kändes inte särskilt viktigt just den kvällen. Nu är världen på en bättre plats så förhoppningsvis kan vi använda vad vi lärt oss från de två matcherna nu.

– De blev spanska mästare förra säsongen, det är ingen lätt uppgift vi har.

Om bortastatistiken denna säsong:

Liverpool snittar tre mål per bortamatch denna säsong.

– Jag har inte riktigt tänkt på det. Det har inte varit lätt, men om du inte hade sagt det så hade jag inte tänkt på det. Vi skiljer inte så mycket på hemma- och bortamatcher, vi gillar hemmamatcher mer tack vare stödet av supportrarna.

– Att göra tre mål mot Atletico låter inte allt för troligt, det gör det inte. Jag vet inte om de någonsin släppt in tre mål. Vi hoppas bara på en bra insats från vår sida, vi tänker inte på resultatet just nu.

Om Roberto Firmino:

– Bobby har varit viktig för vårt lags utveckling. Han länkar samman mycket av vårt spel. Han har varit skadad nu, han hade inte en perfekt försäsong och åkte sedan på den där skadan, det är inte optimalt. Men de tre målen från helgen kommer hjälpa honom.

– Jag har aldrig dragit mig för att berömma Bobby, om ni har glömt vad jag sagt så kan ni gå tillbaka till de tidigare kommentarerna. Han förtjänar beröm. Han är en fantastisk spelare.

Om Atletico och Simeone:

Klopp har tidigare varit kritisk till det spanska lagets spelstil.

– Först och främst tror jag att jag sa det efter den andra matchen senast. Jag var arg och besviken över många saker. Vi behövde fokusera på fotbollen i en väldigt annorlunda period. Vi mötte ett lag fullt av världsklasspelare som försvarade riktigt bra.

– Det var nog varför jag sa som jag sa. Diego Simeone gör allt rätt. Han är regerande mästare i Spanien. Han ser till att sina spelare ger allt hela tiden. Jag kunde inte ha större respekt för vad de gör, gillar jag deras spelstil? Nej, jag föredrar andra sätt att spela. Men de behöver inte spela så att alla gillar det, de behöver bara vara framgångsrika, vilket de har varit.

– Det jag sa var påverkat av vilket humör jag var just den dagen för mer än ett och ett halvt år sedan.

Om vikten av att ha spelare som Van Dijk för att kunna spela den fotboll han önskar:

– Vi har alltid haft en grundtanke, men ju bättre spelare man har desto bättre blir fotbollen man kan spela. Jag förstår att du frågar om Virgil eftersom han är en otrolig spelare, enligt mig världens bästa mittback.

– Men att vi inte kunde spela den fotboll vi önskade förra säsongen berodde inte enbart på att vi saknade Virgil. Vi hade ingen Joel Matip, Joe Gomez, Ibou Konate var inte här då.

– Vi hade unga mittbackar som klev fram och presterade riktigt bra, så vi kunde prestera mot slutet av säsongen. Men självklart är det så att vilken typ av fotboll man kan spela beror på vilka spelare som man har. Tack gode Gud att Virgil är här med oss.

Om utmaningen att möta Atletico:

– Atletico är nog de bästa laget på att spela som de gör. De har riktigt bra spelare. Det är verkligen en kamp när man möter dem. De har en enorm kvalitet och vilja. Är det spelstilen jag hade önskat att spela? Nej. Men jag kan inte heller göra det, jag är inte rätt person för det.

– Vi måste prestera på topp, annars kommer de att äta upp oss. 

Om Curtis Jones:

– Tyvärr var Curtis endast med på uppvärmningen. Han kommer att stanna i Liverpool för att förhoppningsvis kunna ta nästa steg mot Man United. 

Om Salahs kontraktssituation:

Journalisten frågade om Salahs prestationer den senaste tiden gör det lättare eller svårare att komma överens i förhandlingarna.

– Jag vet inte, svarade Klopp kort.

Här nedan kan du se laget träna:


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer