Senaste nytt inför Watford

Bild till nyheten Senaste nytt inför Watford
Jürgen Klopp bjöd på intressanta kommenterar om bland annat Watford, Claudio Ranieri och landslagsproblematiken under sin presskonferens. Här kan du ta del av vad som sades i video- samt textform.
Jürgen Klopp om Newcastle och dess nya ägare:

– Jag hade väntat mig ett officiellt statement från Richard Masters eller liknande. Vi alla vet att det finns frågetecken kring mänskliga rättigheter.

– Vad det betyder för fotbollen? För några månader sedan var det ett stort argument när 12 klubbar ville skapa en Super League. Detta är en sorts skapande av ett Super Team. Med tanke på hur Financial Fair Play fungerar idag, där ingen riktigt vet om det ens finns fortfarande, så är det som det är. Newcastles supportrar kommer älska det, för alla andra betyder det bara att det finns en ny stormakt inom fotbollen. Det kommer att ta tid, men de har tillräckligt med pengar för att fatta felbeslut och sedan rätta till dem. 

– Jag förstår inte riktigt, men det är inte första gången. Som jag förstår det så är det tre klubbar nu som ägs av länder. Det är någonting vi alla måste hantera.

Om Fabinho och Alisson:

– Problemet med dessa svar är att det blir uppstorat i media. 

– De spelade sent under natten och sedan har några personer fattat beslut att vi ska spela klockan 13:30 imorgon. 

– Vi kan inte påverka det. Om vi tar upp problemet möts vi alltid av samma svar: "ni har ju en stor trupp". Ja vi har en stor trupp, men vi har inte en stor trupp för att hantera dessa problem, det handlar inte om att vi har en stor trupp för att fotbollsorganisationer ska planera sina turneringar. 

– Atletico spelar inte i helgen. Någonting sådant skulle aldrig hända här. Vi har vetat om situationen länge.

– Vi har beslutat att spelarna inte kommer att vara här. De kommer att åka direkt till Madrid, spela matchen där och sedan resa hem lite senare så att deras tiodagarsperiod är över, då kan de återvända hem och vara med i truppen som vanligt.

Om Trent, Jota och Thiago:

– Trent och Diogo är tillgängliga. 

– När det gäller Thiago så vet jag inte säkert hur länge han har kvar. Vi måste vänta och se.

Om vad som krävs för att en klubb ska konkurrera i toppen:

– Det handlar om mycket mer än pengar, det handlar om att fatta rätt beslut. Jag är inte oroad, jag beskrev bara situationen.

– Fotbollen är en fin sport på sådant sätt att man kan vinna även om man inte har lika stora ekonomiska muskler som andra. 

– Framgången sker inte över en natt. Newcastle är inte säkra att stanna i Premier League, om de åker ur tar processen längre. Det är ett stort projekt, men det handlar fortfarande om fotboll, så man kommer kunna vinna över dem även i framtiden.

– Om fem eller sex år, om ägarna har tålamod, kommer Newcastle att vara en stormakt inom fotbollen. Ägarna har tillräckligt med pengar för att köpa hela ligan om de så önskar. Vi får se vad som händer.

Om Watford och Claudio Ranieri:

– Hur kan man vara förvånad över att Watford har bytt manager? Jag tycker verkligen att sättet som Watford agerar när det gäller managers är hårt. Jag förstår det inte. 

– Det är nästan så att man lär sig namnet på en ny kollega och sedan är han omedelbart borta.

– Jag gillar inte det, det måste jag säga. Jag har självklart inte några problem med Claudio, jag gillar honom verkligen. Men jag är inte förvånad över att Watford har bytt manager.

– Att de bytt manager gör det svårare för oss. Vi har tittat mer på Sampdoria än Watford. Vi har mött honom några gånger tidigare, vi måste vara flexibla, men när vi förbereder oss för en match fokuserar vi mest på oss. Denna gång blir det ännu större fokus på oss eftersom vi inte vet så mycket om våra motståndare. Om vi spelar bra är vi väldigt svåra att spela mot oavsett vilken tränare som är på plats.

Om att vara tränare på äldre dar:

Journalisten sa att Ranieri nyligen sagt att hans hjärna är "forever young" och att han kan tänka sig att träna tills han är 80 år gammal.

– Jag hoppas att min också är det. Jag vill gratulera Claudio, han är 69 år gammal och när jag ser mig själv på skärmen nu ser han ut att vara yngre än mig! 

Om Watfords spelsätt:

– När man ser på Watfords senaste match mot Leeds så ser man att de tänkte rätt, men problemet är att när man tappar bollen mot Leeds så utnyttjar de ytor. 

– Jag har hört att Claudio sagt att de måste stänga ned de där ytorna. Ser man till Sampdoria blir det nog 4-4-2. 

– Vi vet inte exakt hur de kommer att spela, men när jag kom som ny tränare mitt i en säsong så försökte jag att skapa stabilitet, det handlade inte om att prata om 20 olika spelmönster. Jag har ingen kristallkula så jag vet inte exakt hur de kommer att spela, men efter analysen så hoppas vi att vi kommer nära.

Om Joe Gomez:

– Han är i bra form. Jag vet att Gareth ibland säger sig ha regler kring att spelare som inte spelar i klubblaget inte spelar i landslaget, men det verkar vara lite olika för exempelvis John Stones. Om han hade blivit uttagen i landslaget hade det verkligen hjälpt honom, han hade fått chansen till lite mer speltid.

– Han är en exceptionellt bra mittback, men det som är bra för oss i dagsläget är att vi har fem riktigt bra mittbackar. Nat Phillips tar inte plats i truppen så ofta men han tränar fantastiskt bra. 

– Joe behöver inte göra någonting annorlunda. Han måste bara fortsätta träna bra så kommer han att få chanser.

Om karantän för Fabinho och Alisson:

– Den senaste match de spelade i ett rödlistat land var mot Colombia. Så på torsdag har det gått tio dagar sedan dess, då kan de återvända till England utan att sitta i karantän. 

– De hade kunnat resa till England men hade behövt sitta i karantän. De hade behövt isolera sig från familjen. Alisson har tre barn. Att vara borta i 12 dagar och sedan i ytterligare 10, sedan två veckor här med oss och sedan samma skit igen... 

– Vi behöver lösningar för detta, men de finns inte ännu. Vi kan inte påverka någonting, vi får information och försöker att hitta så bra lösningar som möjligt. 

– Vi bad bara om några få timmars flytt vilket hade gett dem lite större chans att spela, men varken Watford eller Premier League var öppna för det. Det var deras inställning till en fair liga. Vi hanterar det utifrån hur situationen ser ut.

– På tal om olika förbund. Curtis Jones kom tillbaka skadad från U21-landslaget. Fantastiskt. Det är inte OK. Det är till och med svårt att få kontakt med det engelska förbundet. De gör bara vad de vill. Han var inte involverad i första matchen, de gjorde ingen närmare undersökning, sedan spelade han några minuter i andra matchen mot Andorra, väldigt viktigt att han skulle spela i den matchen, sedan kom han tillbaka och är inte tillgänglig för imorgon.

– De alla olika förbunden och organisationerna måste börja hjälpa oss. De måste tänka på sporten, inte bara på sina egna intressen. Jag har pratat om det här i nästan sju år, men ingen lyssnar verkar det som.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer