– Vägen till att bli nummer 1 ligger definitivt öppen

Bild till nyheten – Vägen till att bli nummer 1 ligger definitivt öppen
Caoimhin Kelleher kan få sin tredje ligastart mot Watford på lördag – och hans elfte totalt sedan debuten för två år sedan. – Det är ingen poäng om jag inte har tron på att jag kan bli förstekeeper en dag, säger den unge burväktaren från Cork.

Så sent som i tisdags värmde 22-åringen upp med att hålla nollan i träningslandskampen mot Qatar. Kelleher var dock i det närmaste arbetslös när Irland vann komfortabelt med 4-0.

Värre lär det bli på lördag lunch (avspark kl 13.30)  då Liverpool ställs mot Watford på Vicarage Road, om nu inte Jürgen Klopp väljer att låta Alisson Becker spela två matcher inom loppet av två dygn.

I skrivande stund tyder det mesta på att Alisson och Fabinho flyger direkt från Sydamerika till Madrid för att sättas i karantän på hotell inför CL-mötet mot Atletico Madrid på tisdag – vilket skulle innebära att reservkeepern Caoimhin Kelleher får sin andra start för säsongen och hans tredje totalt i Premier League.

Kelleher höll nollan i 3-0-segern borta mot Norwich i Ligacupens tredje omgång i september och räddade bland annat en straff.

Fem clean sheets

Totalt har han tio framträdanden sedan debuten i Ligacupen borta mot MK Dons i september 2019. Också i den matchen höll han nollan när The Reds vann med 2-0. 

Vid fem tillfällen har han hållit buren rent.

Det stora genombrottet kom förra säsongen då han fick chansen i fem matcher och debuterade i både Champions League och Premier League i december.

Ligadebuten mot Wolverhampton blev en minnesvärd historia då Liverpool vann med hela 4-0 på Anfield. Däremot gick det sämre i hans andra match mot Brighton då ett skadeskjutet och formsvagt Liverpool förlorade med 0-1.

I Champions League fick han chansen i 1-0-segern hemma mot Ajax och i den avslutande gruppspelsmatchen mot Midtjylland som slutade 1-1.

Utöver detta vaktade han även stolparna när ett reservbetonat Liverpool åkte ur FA-cupens tredje omgång efter 1-4 mot Aston Villa.

* Ovan: Kellehers matcher för Liverpool sedan debuten i september 2019.

Belönades med femårskontrakt

Men redan i början av februari var Caoimhin Kelleher säsong över då han skadade en magmuskel på träning. Det dröjde till maj innan han var tillbaka i träning.

I somras belönades han med ett nytt femårskontrakt, vilket visar klart och tydligt att Jürgen Klopp är mer än nöjd med irländaren som andrekeeper bakom Alisson Becker.

Men Kelleher vill mycket mer än så.

– Vägen till att bli nummer ett i Liverpool ligger definitivt öppen, sa Kelleher inför träningslandskampen mot Qatar i tisdags, för övrigt hans första från start för "The Boys in Green".

– Jag tänker att om jag får chansen så ska jag ta den, men jag tar samtidigt en dag i taget. Förhoppningsvis får jag chansen att bli Liverpools förste keeper en dag.

– Jag tränar ihop med några av de bästa spelarna i världen och nivån är ganska hög. Jag siktar bara på att bli bättre och bättre och Liverpool är det perfekta stället för att se och lära. 

– Det är ingen poäng om jag inte har tron på att jag kan bli nummer ett och när jag får chansen måste jag visa att jag är kapabel att spela på den här nivån.

– Om jag får chansen mot Watford i helgen så känns det bra att jag har fått spela en match för Irland i förväg.

Kolla in videoklippet med Kelleher nedan:


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer