Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

– En dröm som gått i uppfyllelse

Bild till nyheten

Kostas "the Greek Scouser" Tsimikas berättar att han haft en Liverpoolkoppling ända sedan barnsben och att det gör det faktum att han nu representerar klubben ännu härligare.

Kostas Tsimikas kallas "the Greek Scouser" eftersom han haft en Liverpoolkoppling sedan barnsben då hans familj är supportrar till klubben. 

I augusti 2020 blev vad som var en dröm för hela Tsimikas-familjen sann när vänsterbacken värvades av Liverpool från Olympiakos. 

– Det kom som en överraskning för alla i Grekland eftersom det är ett så enormt stort steg att flytta till Liverpool. Vissa trodde inte att det var sant, säger Tsimikas till Liverpoolfc.com.

– Jag är är väldigt glad och stolt eftersom att allt det hårda jobb jag lag ned under åren har betalat sig. Dessutom gjorde jag min familj väldigt glad eftersom detta är någonting väldigt speciellt och stort även för dem. Jag är väldigt glad.

– Det var en av mina högsta drömmar att spela för Liverpool eftersom min familj har hållit på Liverpool sedan jag var liten, min far och min bror. Jag gjorde att deras dröm gick i uppfyllelse också, så det är dubbel glädje.

Vänsterbacken trivs bra med smeknamnet "the Greek Scouser."

– Jag gillar att supportrar kallar mig det, jag kan höra det ibland när jag är ute på planen under matcher också. Det gör mig glad, det ger mig extra kraft när man känner supportrarnas stöd. Det hjälper mig mycket och ger mig extra energi.

Efter en tuff debutsäsong har det gått bättre för Tsimikas denna säsong då han imponerat rejält de gånger han fått chansen till speltid.

– Det första jag tänkte när den här säsongen började vad att jag ville spela mer än förra säsongen.

– En av de allra viktigaste delarna i livet är att hålla sig frisk. Det är väldigt viktigt, förra året hade jag några problem på den fronten. Först och främst handlar det om att hålla mig skadefri, sedan handlar det om att bidra med assist och sedan att vinna samtliga matcher, det är mina mål. En dröm jag har är att vinna titlar med det här laget.

– Jag pratar ofta med managern för att höra vad han vill se från mig. Jag jobbade hårt inför försäsongen i min hemstad och kom tillbaka hit i bra form för att kunna vara redo för vad managern kräver. Jag ville vara redo att visa vad jag kan göra när chansen dök upp.

– Förra året kunde jag inte göra det eftersom jag var skadad och hade Covid, samt att laget var i en tuff situation. Jag är dock glad över att jag har jobbat hårt och visat vad jag kan. 

Tsimikas är uppskattad för sina offensiva kvaliteter som ytterback, något som inte är särskilt otippat med tanke på att han är en omskolad ytter.

– Jag hade en tränare som gav mig en annan position eftersom han tänkte att jag skulle passa bra som vänsterback. Sedan dess har jag älskat att spela där.

– Jag är glad eftersom att jag redan vid 15 års ålder fick lära mig hur jag skulle spela på positionen, jag tycker att den passar mig bra.

Under säsongsinledningen har Tsimikas fått chansen att uppleva ett fullsatt Anfield för första gången.

– Publiken är otrolig. Jag har hört mycket om publiken här, om folket, när jag klev in på planen när det var fullsatt så var det helt fantastiskt.

– Det kändes som jag hade vingar på benen som gav mig extra kraft att flyga fram på planen för att vinna varje duell. Man fick extra energi att verkligen ge allt. När vi spelar inför fullsatta läktare ger alla verkligen allt, publiken pushar oss framåt.

Under sin tid i klubben har greken blivit mycket god vän med Mohamed Salah.

– Vi har en bra relation, vi pratar om allt möjligt. Han är en riktigt bra kille, väldigt snäll, han har hjälpt mig mycket sedan jag kom hit, säger Tsimikas.

Vänsterbacken är på det klara över vad målen är framöver.

– Jag vill vinna många tiltar med det här laget. Jag har verkligen älskat det här laget sedan första stund och jag vill fira tillsammans med våra supportrar och vinna så många titlar som möjligt. Det är ett av mina största mål att göra det, avslutar han.

Bannerbild