Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

– Är inte vad jag önskade

Bild till nyheten

Gini Wijnaldum lämnade i somras Liverpool för spel i Paris Saint-Germain. Den inledande tiden i Frankrike har dock inte blivit som mittfältaren förväntat sig.

Efter långa men icke framgångsrika diskussioner om ett nytt kontrakt för Gini Wijnaldum lämnade han i somras Liverpool som bosman. Det såg länge ut att bli FC Barcelona som ny klubbadress för nederländaren men i sista stund kom Paris Saint-Germain med ett lukrativt erbjudande och säkrade hans tjänster.

Wijnaldum skrev på ett treårsavtal med en rapporterad veckolön på £300 000. Den sportsliga aspekten har dock varit långt ifrån optimal för mittfältaren så här långt in på det nya kapitlet i karriären. Speltiden har varit sparsam och i en intervju med NOS erkänner han att han är långt ifrån nöjd med situationen.

– Jag kan inte säga att jag är helt nöjd, det här är inte en situation som jag önskade, säger Wijnaldum.

– Men sådan är fotbollen, jag måste lära mig att hantera det. Jag är en krigare. Jag måste fortsätta vara positiv och jobba hårt för att vända på det här.

På PSG:s mittfält konkurrerar Wijnaldum med spelare som Marco Verratti, Idrissa Gueye, Ander Herrera och Leandro Paredes. 

– Jag har spelat väldigt mycket under de senaste åren, jag har varit skadefri och gjort det bra. Det här är någonting helt annorlunda och något jag måste vänja mig vid. 

– Jag såg verkligen fram emot det här steget och sedan händer detta. Det är tufft.

Bannerbild