Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Watford nekade matchflytt

Bild till nyheten

Liverpool sägs ha bett om att få lunchmatchen mot Watford flyttad till senare på kvällen för att möjliggöra spel för Alisson och Fabinho, men Watford var inte beredda att acceptera någon sådan flytt.

Det är The Telegraph som skriver att Liverpool förhörde sig om möjligheten att flytta sin första match efter landslagsuppehållet, som spelas mot Watford klockan 13:30 lördagen 16 oktober. Anledningen till önskan om en senare avsparkstid är att Alisson och Fabinho spelar landskamp med Brasilien natten mot fredagen och därmed har för kort tid mellan matcherna för att hinna spela för Liverpool.

Liverpools önskan var att flytta matchen så att avsparkstiden istället skulle vara 20:45, men Watford ska ha sagt nej med motiveringen att en flytt kommer för tätt inpå och därmed skulle påverka de som planerat att resa för att se matchen.

Liverpool och andra Premier League-klubbar är irriterade på att FIFA givit tillåtelse för tre VM-kvalmatcher denna samling och hävdar att Premier Leagues varumärke försämras om en rad spelare tvingas stå över ligamatcher. Dessutom kom en bekräftelse för Brasiliens sista match mot Uruguay väldigt sent vilket skapat ytterligare irritation hos Liverpool som fått relativt kort tid till att planera för Alisson och Fabinhos frånvaro.

Den enda möjligheten som nu kvarstår för att brasseduon ska kunna spela mot Watford är att de får lämna landslagssamlingen efter andra matchen, som är mot Colombia, men det har ännu inte kommit några uppgifter som tyder på att någon sådan lösning är nära. 

Bannerbild