– Vi har 99 procent vaccinerade

Bild till nyheten – Vi har 99 procent vaccinerade
Jürgen Klopp är starkt kritisk till vaccinmotståndare.

Vaccination mot Covid-19 har varit ett omdiskuterat ämne inom Premier League den sista tiden. Det har kommit rapporter om att endast sju klubbar har fler än hälften av sina spelare vaccinerade. 

När Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot Manchester City fick han en fråga om vaccinet.

– Vi har 99 procent vaccinerade. Jag behövde inte övertala spelarna, det var ett naturligt beslut som de fattat. Jag kan egentligen inte minnas att jag har pratat med dem en och en och förklarat varför de bör göra det, jag är ingen läkare, svarade tysken.

– Jag skulle ha gett dem råd, som jag gör i många situationer, men det var inte nödvändigt. Generellt verkar det inte som att vi får lov att ge varandra råd. Hur jag fick kunskapen om att det är bra att vaccinera sig? Jag ringde läkare som jag känt länge. 

– Jag ringde dem och frågade hur jag bör göra. Det är så jag brukar göra. När jag inte kan någonting så ringer jag en specialist. 

– Varför jag vaccinerade mig? Jag är i en åldersgrupp där det hade kunnat bli tufft. Jag var väldigt glad att jag kunde få vaccinera mig.

Klopp har svårt att förstå att människor blir arga när de får rådet att vaccinera sig.

– Kanske är jag lite naiv, men jag kan inte helt förstå varför vi inte får ge varandra råd? Det verkar som att bara jag säger att: "Jag är vaccinerad" så svarar folk: "Hur kan du säga att jag borde vaccinera mig?"

– Jag förklarar att det för mig blir lite som att köra bil berusad. Vi har alla troligtvis varit i en situation där vi druckit en eller två öl och känt att man skulle kunna köra, men lagen är sådan att det inte är tillåtet, så då kör man inte. Lagen finns inte för att beskydda mig om jag har druckit en eller två öl och vill köra bil, den är där för att skydda människor om jag skulle vara full eller helt dyngrak och körde bil. Vi accepterar den lagen.

– VI vet alla att alkohol inte är bra för kroppen, men vi dricker det ändå. Med vaccinet har vi folk som antar att det är dåligt för kroppen trots att nästan alla specialister säger att det är det som är lösningen. För mig blir det samma sak. Jag tog inte vaccinet bara för att skydda mig själv utan också för att skydda människor runtomkring mig. Jag förstår inte hur det är en begränsning av friheten.

Källa: Liverpool.no


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer