Senaste nytt inför Man City

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man City
Jürgen Klopp pratade bland annat om James Bond, högerbackssituationen och Manchester Citys enorma kvaliteter när han mötte pressen inför söndagens stormatch. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om James Bond:

Journalisten lyfte fram Daniel Craigs kommentarer om att Klopp hade varit en perfekt James Bond då han tycker att tysken är född att vara ledare.

– Hehe, jag vill inte vara James Bond, kanske som barn. Jag gillar filmerna, jag har träffat Daniel Craig två gånger och jag kommer att sakna honom som Bond. Vi får se vem som ersätter, men jag kommer fortsätta att titta på filmerna.

– Jag vill tacka för de fina orden men jag hade inte varit någon vidare bra James Bond. Hade det funnits en scen där jag klev upp ur vattnet i badbyxor så hade det varit ögonblicket då hela världen stängde av filmen. Vi alla har våra uppgifter här i livet, han måste rädda världen och jag måste hjälpa Liverpool.

Om matchen mot City:

– Det är en stormatch. Man City är ett otroligt fotbollslag, de förlorade mot PSG och efter matchen mot Porto sa jag att de skulle vilja slå tillbaka mot oss, men de behöver de inte göra, jag har sett matchen nu och såg att de spelade riktigt bra. De förlorade matchen i två-tre situationer. 

– Med tanke på hur bra PSG är och att City dominerade matchen så är det uppenbart vilka kvaliteter de besitter. Vi ser fram emot matchen på Anfield.

Om den offensiva effektiviten:

– Jag kan inte jämföra med tidigare år, vi har gjort många mål under åren. Jag vet att vi har missat många chanser också. Jag är inte säker på att ni ska förvänta er många mål mot City även om jag vet att vi har gjort det mot dem tidigare.

– Det är alltid till stor hjälp när man är i bra form och är inne i en bra period. Det måste vi vara för att ha en chans mot City. Enligt mig är de det bästa laget i Europa för tillfället. När de mötte Chelsea nyligen så pratade alla om hur bra Chelsea hade varit och ja, de är riktigt bra, men City var det klart bättre laget den dagen. Det är det laget vi kommer att möta.

Om högerbackssituationen:

– Vi väljer ut en startelva. Vi har tre, eller faktiskt ännu fler alternativ för just den positionen. Vi har James, Joe, Neco, vi kan byta formation. Vi har haft tid att träna denna vecka så vi har många möjligheter. Oavsett vem som spelar så bör denna spelare ha hjälp av minst två spelare i farliga offensiva situationer. 

– Jag vet inte vem som kommer att spela för City så enligt mig är det inte logiskt att tänka för mycket på det (vem som högerbacken kommer möta).

Om den goda formen:

– Det är bättre för oss eftersom man inte måste boosta självförtroendet på träningsplanen lika mycket. Vi har en positiv inställning och gillar den fotboll vi spelar, men vi har inte mött Man City ännu och de har inte mött oss. Det är en väldigt speciell match, som det är varje säsong. Det måste vara hög intensitet, annars är det svårt att möta City. Vi måste vara modiga och den bästa versionen av oss själva. 

Om att vara obesegrade:

– Om vi spelar oavgjort till helgen så är vi fortfarande obesegrade, men det är lite för tidigt att redan nu nöja sig med en poäng. Låt oss spela matchen och fråga sedan (om hur säsongsinledningen varit). Starten har varit bra, men vi vet att vi kunde ha gjort vissa saker bättre. 

– Om vi vinner så tycker jag att det är en riktigt bra start, men därefter möter vi Watford, Atletico Madrid och Man United. Jag tänker inte så mycket på inledningen, jag vill bara att vi ska göra en så bra säsong som möjligt. 

Om Roger Hunt:

– Det finns så många människor inom vår klubb som skulle kunna säga så mycket mer och sätta ord på det bättre än jag när det gäller vad Roger Hunt gjort för klubben. Igår när vi hade en ceremoni vid Anfield så pratade jag en stund med Kenny Dalglish, John Aldridge och några andra och vad de gillar med klubben är att den verkligen är bra på att minnas sina legendarer. 

– Roger Hunt var under sin karriär en av de mest inflytelserika spelarna i landet och kanske även i Europa. Jag träffade aldrig honom men jag förstår, efter att ha pratat med människor om honom, att vi kommer att sakna honom väldigt mycket. Alla är positiva när de pratar om honom, han är en sann klubblegendar.

Om landslagsuppehållet:

– Det har inte fattats några slutgiltiga beslut ännu. Det verkar som att vi nu kan välja vilket hotell spelarna ska sitta i karantän i, men vi måste fortfarande leverera mat till dem och de får inte ta emot några besök. Jag vet inte om de nya förslagen är rätt lösning. I vårt fall handlar det om de brasilianska spelarna, Kostas Tsimikas och Sadio Mané. Det skulle innebära att de är borta i 10-12 dagar med landslaget och sedan är de borta från sin familj i ytterligare tio dagar när de sitter i karantän. Det är 22 dagar och två veckor senare är det nytt landslagsuppehåll, det låter inte som en bra lösning. 

– Vad jag inte gillar är att det hela framstår som icke genomtänkt. Det känns lite som att de inte riktigt förstår situationen. 

– Vi tar hand om våra spelare när de är här, de är hemma, kommer till träning, åker hem igen. Om man gör som det är tänkt så läggs ansvaret på spelarna. 

– Jag förväntar mig inte att regeringen ska vara helt insatt i Premier Leagues situation, men Premier League måste jobba hårt å spelarnas vägnar. 

– Jag förstår inte hur Spanien, Frankrike och Tyskland inte tycker att situationen är lika illa. (De har inte samma rödlistade länder som England). Varför kan deras spelare komma tillbaka och spela direkt? Här måste man sitta tio dagar i karantän. Jag tycker inte det är okej att vi förflyttar ansvaret till spelarna "om du är beredd att göra det så får du åka, annars inte."

Om James Milner som högerback:

– James gillar inte riktigt att spela på positionen, men han gör det exceptionellt bra. Han är en smart fotbollsspelare som vill vara involverad i matcherna, därför känner han att han vill spela på mittfältet, men med sättet som vi spelar så kan han vara involverad ändå i den positionen. Jag har inte bestämt vem som ska spela, men om han gör det så kommer han att göra det bra. Han är en viktig person i vår trupp både när han spelar och när han inte gör det, han är viktig i omklädningsrummet. Han är en motor både där och ute på planen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer