​Vem ersätter Trent mot City?

Bild till nyheten ​Vem ersätter Trent mot City?
Trent Alexander-Arnold ser ut att missa söndagens match mot Manchester City och frågan är vem som kommer att få kliva in i hans ställe.

Trent Alexander-Arnold har med sina prestationer de senaste åren blivit en självklar del av Liverpools startelva och måste ses som smått oersättlig för Jürgen Klopp med sina enorma spetskvaliteter i offensiven.

Klopp kommer troligtvis att behöva klara sig utan sitt anfallsvapen från högerbacksplatsen på söndag när Manchester City gästar Anfield, detta efter att engelsmannen dragit på sig en ljumskskada på träning tidigare i veckan.

Goal-journalisten Neil Jones har tittat på vilka högerbacksalternativ Klopp har till sitt förfogande.

James Milner:

Den 35-årige evighetsmaskinen James Milner är det kanske mest uppenbara alternativet just nu med tanke på att det är just han som vikarierat för Alexander-Arnold både mot Crystal Palace och Porto. I matchen mot Porto levererade han en mycket fin målgivande passning när Sadio Mané hittade nätet och att Klopp valde att byta ut honom med 25 minuter kvar att spela kanske gav en hint om att han får en startplats även på söndag.

Trots att han inte alls är någon naturlig högerback har Milner i matcherna mot Palace och Porto visat att han med sin löpkapacitet, inställning och fysiska spelstil absolut kan göra ett bra jobb på positionen.

Joe Gomez:

Ett möjligt alternativ är att flytta ut Joe Gomez på högerbacksplatsen. 24-åringen har spelat på positionen flera gånger tidigare och var den som kom in istället för Milner i andra halvlek mot Porto.

Han besitter snabbheten och självklart de defensiva egenskaperna som krävs för att hantera en ytterbacksroll, men hans offensiva kvaliteter tenderar att inte vara lika uppenbara. Att ersätta Alexander-Arnold ur ett offensivt perspektiv är en utmaning för många, men kanske ännu större för en spelare som allra oftast spelar som mittback.

Neco Williams:

Williams är den egentligen mest naturliga ersättaren till Alexander-Arnold med tanke på att just högerback är hans föredragna position. Han är tillgänglig för spel igen efter att ha dragits med en muskelskada under de senaste veckorna.

Frågetecknen som uppstår rör Jürgen Klopps förtroende för honom. 20-åringen gjorde 14 framträdanden förra säsongen men har inte startat en match sedan förlusten mot Fulham hemma på Anfield i mars. Det skulle vara mycket begärt av Williams att kliva direkt in och försvara sin högerkant mot spelare som Raheem Sterling eller Jack Grealish.

Kostas Tsimikas:

Skulle Klopp kunna göra något oväntat? Tysken har två ypperliga vänsterbackar till sitt förfogande och skulle problemet till höger kunna lösas genom att tillfälligt flytta över Tsimikas till den andra kanten? Han är åtminstone van vid ytterbacksrollen och besitter definitivt en snabbhet som kan komma väl till pass mot Grealish eller Sterling. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer