Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Fabinho: Viktigt behålla intensiteten

Bild till nyheten

Fabinho understryker vikten av att laget spelar med samma intensitet som mot Porto i matcherna som väntar framöver.

Liverpool reste till Portugal och levererade en högklassig insats på Estadio Do Dragão när de besegrade Porto med hela 5-1. Segern innebär att de toppar grupp B, två poäng före Atletico Madrid och hela fem poäng före tredjeplacerade Porto.

– Det var en väldigt viktig seger för oss. Vi hade inte förväntat oss att göra fem mål men det var viktigt. Vi skapade många chanser, vi gjorde fem mål och kunde ha gjort ännu fler. I den här gruppen är det bra att vi har inlett med två segrar, säger Fabinho till Liverpoolfc.com.

– Vi spelade verkligen med en bra intensitet. Spelarna som kom in från bänken såg också till att vi kunde behålla rytmen, intensiteten och kvaliteten. Det var viktigt för de som gjorde målen att få göra mål. Vi gjorde fem mål men kunde också ha hållit nollan, men Porto har ett bra lag. Det var viktigt att vinna för att behålla rytmen i laget.

Curtis Jones fick beröm av både Jordan Henderson och Jürgen Klopp efter matchen. Fabinho stämmer in i hyllningarna.

– Ja, han var involverad i varje mål! Han är en riktigt duktig spelare. Han behövde det här, att spela var tredje dag, det är av stor betydelse för hans rytm. Han är väldigt bra i det fysiska spelet och med bollen.

– Vi vet att han kommer att vända upp och få saker att hända om vi ger honom bollen. Han har mycket talang. Jag är glad för hans skull och hoppas att han kan fortsätta att prestera så här.

Efter en fin säsongsinledning toppar the Reds både sin CL-grupp och Premier League.

– Det är viktigt att leda den här gruppen, det är en tuff grupp. Detsamma gäller i ligan. Vi har inga lätta matcher och vi måste alltid vara redo att spela på vårt sätt med hög intensitet och kvalitet. Vi spelade en svår match mot Brentford förra helgen och nu igen mot Porto. Vi måste bara fortsätta att spela på vårt sätt och förhoppningsvis leder det till att vi fortsätter att vinna matcher.

På söndag väntar ett stormöte på Anfield när Manchester City kommer på besök.

– En insats som denna ger oss mer självförtroende inför framtiden. Nästa match är mot Manchester City på Anfield, vi vet redan nu att det kommer att vara väldigt bra stämning på Anfield. Det är den typen av matcher alla spelare vill spela. Vi måste spela vårt spel och ge allt, vi vet att supportrarna kommer att pusha oss, avslutar Fabinho.

Bannerbild