Video: Klopp efter krysset

Bild till nyheten Video: Klopp efter krysset
Jürgen Klopp tycker att ett oavgjort resultat var rättvist med tanke på hur matchen mellan Liverpool och Brentford utspelade sig.

Liverpool fick endast med sig en poäng i bortamatchen mot Brentford efter att ha slarvat upprepade gånger i defensiven och i avgörande offensiva lägen. Detta sa Jürgen Klopp på sin presskonferens efter matchen:

Om matchen och Liverpools insats:

– En galen match. Offensivt är jag väldigt nöjd. Jag tycker att vi i perioder spelade den bästa fotbollen vi spelat den här säsongen, vi skapade bra chanser mot ett väldigt organiserat lag. De var riktigt bra, men vi hade problem med de längre bollarna. Jag var inte särskilt nöjd med hur vi inledde matchen och det var då vi släppte in ett mål. Det var en situation där vi kunde ha varit mer organiserade, sa Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– De gjorde mål vid den bortre stolpen, det fanns inte yta att göra mål, men de gjorde det. Vi reagerade dock bra och gjorde fina mål. I andra halvlek kontrollerade vi matchen bättre, men i den period där vi kanske spelade som allra bäst så hittade de fram till en kvittering. 2-1-målet från Mo var fantastiskt, en superb passning från Fab. 

– Målet som Curtis gjorde var otroligt men vi lyckades inte stänga matchen och det kunde våra motståndare utnyttja. De höll sig kvar i matchen. De förtjänade sina tre mål och de förtjänar sin poäng. Jag tycker att vi kunde ha gjort fler mål, vi kunde ha gjort fyra eller fem mål och då hade det varit ännu mer spektakulärt. Men det är OK, vi fick en poäng, de fick en poäng, låt oss fortsätta framåt.

Om varför han bytte ut Jones mot Firmino:

– När vi beslutade oss för att göra bytet så stod det 2-2, men anledningen till bytet var sättet vi spelade, vi behövde egentligen inte en tredje mittfältare eftersom de bara slog långbollar. Det var rimligt att vi skulle förändra vår struktur lite grann för att ge dem mer att fundera över i sin defensiv. Jag tycker att det fungerade väldigt bra. Vi gjorde inte mål men jag tycker att Bobby var inblandade i många fina situationer. 

Om Salahs 100:e ligamål för Liverpool:

– Det är fantastiskt. Jag tror att det var två veckor sedan han gjorde 100 ligamål, nu 100 ligamål för Liverpool. Vi har redan gett honom en tröja med nummer 100 på ryggen, vi kanske får ge honom en till nu. Men det är exceptionellt bra, det är vi alla väl medvetna om. När folk tänker tillbaka på det här laget i framtiden så kommer många att tänka på Mo Salah eftersom att hans siffror är så otroliga. Men jag känner Mo och jag vet att han är inne i omklädningsrummet nu och tänker på de två chanserna han missade. 

– Härnäst blir han väl den snabbaste spelaren att göra 150 mål, det är så läget är. Självklart är det en enorm bedrift. 

Om Curtis Jones prestation:

– Curtis är en klasspelare. Han är fortfarande en talang men han har så många kvaliteter. Jag tycker att han gjorde en riktigt bra match ikväll. Han vann bollen i de bästa lägena för oss i den första halvleken. Utöver det så var han delaktig i vårt offensiva spel. 

– Han är fortfarande ung och kanske behöver hitta en mer jämn nivå, men han är inne i en fin period och han är gammal nog att fortsätta framåt härifrån.

    Stöd våra sponsorer