​Rapport: Poängtapp mot Brentford

Bild till nyheten ​Rapport: Poängtapp mot Brentford
Liverpool missade chansen att dra ifrån konkurrenterna med tre poäng i tabelltoppen när de endast fick med sig ett kryss borta mot Brentford efter en mycket händelserik match som slutade 3-3.

Liverpool tog direkt tag i taktpinnen och lät knappt Brentford röra bollen under de inledande minuterna av matchen. De kom mycket nära ett tidigt ledningsmål när Mohamed Salah löpte sig fri men hans avslut rensades undan i sista stund av Kristoffer Ajer.

Bara några få minuter senare var det Joel Matips tur att rädda på mållinjen! Mbeumo chippade över en utrusande Alisson men Matip hann precis få bort bollen innan den fick i nät.

Liverpool fortsatte att dominera, dock utan att skapa några rejält farliga målchanser. Brentford stod emot väl med sin kompakta fembackslinje.

I den 27:e minuten var det istället Brentford som skulle spräcka målnollan - en frisparksvariant såg Sergi Canos få tag i bollen djupt nere i offensivt straffområde, han spelade in den centralt och där styrde Ivan Toney den vidare med en klack till Pinnock som petade in 1-0 vid den bortre stolpen.

1-0:

Efter kallduschen stod Liverpool för en snabb replik. Jordan Henderson fick mycket yta vid straffområdet på sin högerkant och svingade in ett välpreciserat inlägg till Diogo Jota som med en säker nick satte 1-1. Portugisen fortsätter att visa prov på en fin förmåga att hitta rätt ytor i straffområdet och därmed slippa de tuffa nickduellerna som hade kunnat skapa problem med tanke på hans längd.

1-1:

I den 39:e minuten var gästande Liverpool mycket nära att göra ett ledningsmål när Curtis Jones avlossade ett skott som tog i stolpen och studsade ut till Jota som bara skulle raka in 2-1, men Raya i Brenford-målet sprattlade till och lyckades rädda - en mycket fin prestation av målvakten.

Åtta minuter in i den andra halvleken satte Mohamed Salah bollen i nät efter en mycket fin passning från Fabinho in bakom Brentfords backlinje men domaren blåste omedelbart av för offside. VAR granskade dock situationen och kom fram till att det inte alls var offside vilket innebar att Salahs mål stod kvar och en bortaledning var ett faktum. Målet var egyptierns 100 Premier League-mål för Liverpool.

1-2:

Liverpool fick vara i ledningen i mindre än tio minuter innan Vitaly Janelt nickade in 2-2 efter en stökig situation där tre Brentfordspelare gick upp i en duell mot Alexander-Arnold vid stolpen, ett skott avlossades i ribban och studsade fram till Janelt som vann kampen mot Van Dijk och satte kvitteringen.

2-2:

Curtis Jones såg snabbt till att ge sitt lag ledningen igen med ett dunderskott utifrån! Den unge mittfältaren slog till i precis rätt tid med tanke på att han omedelbart efter målfirandet fick lämna plats för Roberto Firmino.

2-3:

Mohamed Salah fick med en knapp kvart kvar av matchen ett drömläge att utöka Liverpools ledning till två mål när Sadio Mané frispelade honom mot Raya, men avslutet blev misslyckat och gick över.

Målen fortsatte att ramla in på Brentford Community Stadium - med åtta minuter kvar chippade Wissa in 3-3 över Alisson efter ännu en situation där Brentford överbelastade på sin vänsterkant mot en ensam Alexander-Arnold.

3-3:

Brentfords Ivan Toney såg sedan ut att ha skjutit upp sitt lag i ledningen i matchens absoluta slutskede, men linjemannens flagga höjdes och målet dömdes bort för offside.

På övertid slog Sadio Mané in ett lågt inlägg från vänster mot Roberto Firmino och en täckande Pontus Jansson höll på att styra in bollen i eget nät, men Raya lyckades återigen styra undan i sista stund. Det var det sista som hände i målchansväg i matchen och bägge lagen fick nöja sig med en poäng från den målrika tillställningen.

Premier league

Brentford - Liverpool 3-3 (1-1)

Målen: 1-0: (28) Pinnock (Toney), 1-1: (31) Jota (Henderson), 1-2: (54) Salah (Fabinho), 2-2: (63) Janelt, 2-3: (67) Jones (Robertson), 3-3: (82) Wissa

Domare: Stuart Attwell

Skott: 12-16

Skott på mål: 4-6

Bollinnehav: 32%-68%

Passningar: 263-549