Senaste nytt inför Brentford

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brentford
Jürgen Klopp har hållit sin presskonferens inför matchen mot Thomas Franks Brentford. Här kan du se den i videoformat samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Thiago:

– Det är inte helt säkert när han är tillbaka, det är ett problem med vaden. Efter landslagsuppehållet tror jag, tidigare än så tror jag inte är möjligt.

Om Keitas återkommande skador:

– Det är ingenting allvarligt, men han missar den kommande matchen. Han har ont. Vi får se hur det går. Det är klart att det inte är roligt när en spelare som hade en jättebra försäsong och som har spelat nu är skadad, men förhoppningsvis kan han komma tillbaka och slippa problem därefter, det hade hjälpt oss mycket.

Om ungdomarna i akademin:

– Jag är väldigt imponerad. Vi hade en fantastisk försäsong där många av dem var med oss i truppen. Det ger oss en möjlighet att bedöma hur de hanterar olika typer av situationer. Tränarna i akademin gör ett fantastiskt jobb, det säger jag inte bara för att jag måste.

–  Tre av spelarna fick chansen mot Norwich och det är nog inte bara jag som blev imponerad av dem. 

– De har mycket att lära och kan såklart bli mycket bättre, men det ser väldigt lovande ut. 

Om Brentford:

– Det är ett härligt lag. Jag såg presskonferensen med Thomas Frank, det var en av de mest underhållande sakerna jag sett på länge! Det var en och en halv timme där han pratade om allting. Det var kul att se. 

– Fotbollen de spelar är otroligt, Thomas och Brentford som klubb gör ett jättebra jobb. De visar att man kan prestera även när man inte har lika mycket pengar som andra konkurrenter. 

– Thomas sa att ingen förväntar sig någonting av dem mot oss men han sa också att de har en chans, vilket de absolut har eftersom de är ett väldrillat lag. Alla spelare vet vad som krävs och är beredda på att lägga ned det jobb som krävs. 

– Vi vet vad vi har att vänta, det kommer att bli tufft. Jag ser fram emot vad som är en mycket viktig match för oss.

Om att bara ha släppt in ett mål i ligan:

– Ali har hjälpt oss i många lägen. Han har gjort fantastiska räddningar. Men som en enhet har vi försvarat bra. Vi sa det inför säsongen - men ingen ville höra det då - att vi har tre nya spelare i form av Joel, Joe och Virgil samtidigt som vi värvade in Ibou. 

– Att försvara bra är viktigt för att lyckas under en säsong eftersom man inte kan flyga fram offensivt i alla matcher.

Om anfallarna Toney och Mbeumos kemi:

– De har bra kemi. De har även Forss som jag tror gjorde fyra mål tidigare i veckan. När en spelare som Ivan (Toney) får förtroende så kan man verkligen se att det ger effekt. Men det handlar inte bara om anfallarna, Brentford spelar bra som en hel enhet. Laget försvarar tillsammans som om det vore deras sista match i livet. De har spelat bra och jag tror inte att de är nöjda ännu. Det blir en spännande match.

Om Takumi Minamino:

– Taki är en fantastisk spelare. Han kommer från Asien, gick till Salzburg sedan därifrån till Liverpool, ett Liverpool som kanske inte var i det bästa skedet i livet. Vi flög inte fram hela tiden. Allt var svårt, vi hade inte supportrar på plats och så vidare. Sedan har han behövt vänja sig vid Premier League-fotboll.

– När han återvände från Southampton kunde man verkligen se att han utvecklats och nyttjat tiden för att bli bättre.

Om fasta situationer:

– Det är inte viktigare än vanligt, det har alltid varit en viktig del av matcherna. För två år sedan var vi exceptionellt bra på fasta, men förra säsongen var det inte lika bra. Vi jobbar hela tiden med det. Peter Krawietz och våra analytiker jobbar hårt med det. När spelare som Virg, Joel, Joe eller Ibou kan vara ett hot så är det självklart bra.

Om ståplatser på läktarna:

– I Tyskland fördes det förut diskussioner om huruvida det verkligen var bra att ha 27 000 människor på samma läktare (ståplats), anledningarna till att saker och ting förändrades i England var rimliga. Nu har det gått lång tid och det är en bra tidpunkt att fundera på hur man kan gå tillbaka till hur det var, eftersom fotboll handlar så mycket om stämning på läktarna. 

– Jag tycker det är bra att ståplatser testas igen.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer