Lättade karantänregler i Storbritannien

Bild till nyheten Lättade karantänregler i Storbritannien
Den brittiska regeringen väntas lätta på karantänreglerna för elitfotbollsspelare, men Liverpool kan trots detta behöva klara sig utan sina brasilianska spelare i två matcher i oktober.

The Athletic rapporterar att den brittiska regeringen planerar att genomföra förändringar av de karantänregler som gäller vid hemresa från en vistelse i ett rödlistat land. Just nu gäller tio dagars karantän i ett hotel oavsett yrke, förslaget som skickats ut till Premier League är att elitfotbollsspelare endast skulle behöva sitta i karantän i fem dagar och att de får genomföra karantänen i egna "klubbubblan". 

Förra landslagsuppehållet vägrade Liverpool att släppa iväg Alisson och Fabinho till den brasilianska landslagssamlingen eftersom karantänen på tio dagar vid hemresa utan möjlighet till träning och användningen av nödvändiga faciliteter ansågs vara ett för stort hinder. Det brasilianska förbundet hotade att åberopa FIFA:s femdagarsregel vilket skulle inneburit att spelarna skulle varit avstängda från spel i fem dagar efter samlingens slut och därmed missa Liverpools match mot Leeds, men i slutändan backade de från det kravet.

Det återstår att se om de lättade reglerna gör särskilt stor skillnad i Liverpools approach till att släppa iväg spelare eller inte, detta eftersom att en karantän på fem dagar skulle innebära att de brassar som reser på landslagsuppdrag i oktober missar ligamatchen mot Watford samt Champions League-matchen mot Atletico Madrid. 

En möjlig kompromiss som det spekuleras om i dagsläget är att Liverpool och det brasilianska förbundet kommer överens om att de röda brassarna endast ska vara involverade i de två första matcherna i samlingen, en sådan lösning skulle innebära att de endast missar matchen mot Watford på grund av karantänkraven.

Brasiliens landskamper i oktober spelas följande datum:

Venezuela - Brasilien, 8 oktober, avspark 01:30

Colombia - Brasilien, 10 oktober, avspark 23:00

Brasilien - Uruguay, 15 oktober, avspark 02:30

Liverpools två första matcher efter landslagsuppehållet:

Watford - Liverpool, 16 oktober, avspark 13:30

Atletico Madrid - Liverpool, 19 oktober, avspark 21:00

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer