​Klopp efter segern mot Norwich

Bild till nyheten ​Klopp efter segern mot Norwich
Det var många spelare som imponerade på Jürgen Klopp i 3-0-segern mot Norwich. Här kan du läsa vad tysken hade att säga på sin presskonferens efter matchen.

Jürgen Klopp om huruvida det var en perfekt kväll för Liverpool:

– Nej, men av bra anledningar. Det var inte möjligt att ha en perfekt kväll idag eftersom vi behövde göra för många förändringar för att ha naturliga lösningar på problemen som skulle uppstå i matchen. Det var tydligt. Vi började bra och jag gillade vår aggressivitet och fart, men sedan kunde man se att vi inte hade haft möjlighet att träna så mycket tillsammans eftersom vi behövde göra flera förändringar väldigt sent.

– Backlinjen och målvakten räddade oss i de lägena med snabbhet, bra tacklingar och sådant, så Norwich hade aldrig riktigt några allvarliga farligheter. Vi gjorde ett mål, ett riktigt bra mål från en fast situation.

– I halvtid fick vi lov att göra ett byte, Naby sparkade i gräset och kände av det lite, vi är inte oroliga men vi behövde göra ett byte. Då flyttade vi upp Curtis och spelade Tyler som sexa och det såg genast mer naturligt ut, spelet gick snabbare.

– Allt såg bra ut, vi gjorde det andra och tredje målet och kontrollerade matchen. De yngre spelarna gjorde det fantastiskt bra, det måste jag säga. Alla tre, jag är väldigt glad för deras skull. Jag blev nästan lite förvånad över att de orkade spela 92 minuter (Gordon och Bradley).

Om Minamino:

– Han är inne i en bra period, jag vet att han inte spelat så mycket på grund av en skada i fel läge. Det är inte alltid så lätt, men han är en spelare med otrolig inställning och han njöt av matchen idag. Det var viktigt för honom och för oss.

– Jag vet inte om det varit frustrerande (bristande speltiden). Alla spelare vill spela, så är det. Han var med landslaget och skadade sig där men kom tillbaka till oss och blev spelklar snabbt. Det är inte så att han inte spelat på 16 veckor eller så.

– Taki är i bra form, han har tränat bra och förtjänade de här två målen. Vid det första målet var han väldigt snabb i tanken och avslutade bra. Det andra målet såg jag inte så tydligt men den fart han kom in med i straffområdet på små ytor var bra.

Om varför Minamino flyttades ned på mitten i andra halvlek:

– Vi ville använda honom som en fotbollsspelare på mittfältet eftersom Taki såg väldigt bra ut idag. Vi utnyttjade inte rätt ytor på mittfältet så därför valde vi att spela honom där. Vi ville samtidigt att Ox skulle få lite mer frihet efter vänsterkanten. Taki är en smart spelare som kan spela på flera olika positioner.

Om ungdomarnas insats:

– Han är duktig - det är vad den här insatsen säger om honom. Han är duktig. Han kan bli bättre på mycket och har fortsatt mycket att lära, men han besitter redan många kvaliteter. Vi är glada över att ha honom hos oss. Han är en stor talang.

– Men Conor Bradley, den första nordirländska spelaren sedan 1954 - om någon hade berättat det för mig tidigare hade jag nog spelat honom tidigare! Men han gjorde en jättebra match och Tyler likaså. Jag är glad för deras skull. Det var en viktig match för dessa tre spelare.

– När jag gratulerade Kaide efter matchen var det första han gjorde att tacka, men jag sa att han inte har någonting att tacka för eftersom han förtjänat det här. Allt är bra, dessa grabbar är duktiga.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer