– Glada att ha Minamino i truppen

Bild till nyheten – Glada att ha Minamino i truppen
Pep Lijnders berättar hur tränarstaben imponerats av Takumi Minamino sedan spelarens comeback från lånesejouren i Southampton.

Takumi Minamino har ännu inte gjort något framträdande denna säsong då han blivit kvar på bänken i fem matcher och inte varit med i matchtruppen vid ett tillfälle. Ligacupmötet mot Norwich bör vara en möjlighet för japanen att få speltid.

På presskonferensen inför matchen var Pep Lijnders mycket positiv gällande Minamino.

– Taki hade en riktigt bra försäsong vilket jag tror var mycket viktigt efter perioden i Southampton, som var ett bra beslut där och då, citeras Lijnders av Liverpoolfc.com.

– Han kom tillbaka till oss och hade en fullständig försäsong där han verkligen satte ett avtryck, vi blev väldigt entusiastiska av att se honom spela. Sedan åkte han på en mindre skadekänning, men nu är han tillbaka. Han är redo att spela och vi är väldigt glada över att ha honom i truppen.

– Jürgen sa till mig: "wow, han tar sig väldigt ofta till frilägen." Jag svarade: "Ja, det visar att man inte behöver vara allra snabbast på planen för att ta sig till sådana situationer." Han är en väldigt smart spelare i sitt rörelsemönster.

– Det är vad vi behöver. Han har en bra tajming i sina löpningar in bakom och kan kombinera bra med spelare på små ytor. 

– Han kommer bara att bli bättre. Det gillar jag verkligen, det var därför vi köpte honom, vi såg potentialen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer