Självkritisk trots hållen nolla

Bild till nyheten Självkritisk trots hållen nolla
Alisson Becker var i det stora hela nöjd med lagets insats mot Crystal Palace men lyfter fram en situation där han känner att han själv kunde agerat bättre.

Liverpool tog tre nya poäng i helgen när de besegrade Crystal Palace med 3-0 efter mål av Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita. I det defensiva straffområdet såg Alisson och Co. till att hålla tätt och säkra ännu en hållen nolla. 

– Jag tycker att resultatet är fantastiskt, men det var en väldigt tuff match. Vi gjorde en bra insats över hela planen. Chanserna som vår motståndare hade var inte alltid hundraprocentiga, vi hade alltid en spelare som störde i situationen. Det är alltid lättare för mig då. Bra gjort av grabbarna, säger Alisson till Liverpoolfc.com.

Alisson var involverad i en hel del situationer i matchen, särskilt i början då Palace kom mycket nära ett tidigt ledningsmål. Wilfried Zaha lyckades vid ett tillfälle lyfta bollen över Alisson som kommit lite på mellanhand, men med snabba reaktioner lyckades målvakten slänga sig bakåt och - via stolpen - peta bollen till hörna.

– Jag borde ha gjort det bättre där. Jag borde kanske ha kommit ut och fångat bollen men jag tajmade det lite fel och Zaha gjorde det bra när han fick bollen över mig, det var tur att jag kunde vända mig om och göra räddningen. 

– Det är viktigt att vara fokuserad från start med tanke på vad som kan hända med en match om man släpper in ett tidigt mål. Vi vet hur svårt det är att skapa ytor mot Crystal Palace, de är ett hårt arbetande lag och de gör det bra den här säsongen. 

Virgil van Dijk gjorde sin 100:e Premier League-match för Liverpool medan Ibrahima Konate fick göra debut.

– Båda spelarna är fantastiska. Virgil är en erfaren spelare. För Ibou är detta bara början, han är en ung grabb med mycket energi, han är en spelare som jobbar hårt varje dag på träningsplanen. Han var redo för sin första match och jag är glad eftersom han kommer kunna hjälpa oss under säsongens gång, säger Alisson.

Efter fem matcher i Premier League är det Liverpool som toppar tabellen.

– Det är väldigt bra. Vi kan inte stanna upp nu men vi har fått en bra start, vilket är viktigt. Den tuffaste perioden av en säsong är vintern, så det är en lång väg kvar innan det är över. Vi måste fortsätta jobba hårt och ha samma mentalitet som nu.

Precis som många andra är Alisson fortfarande i extas över att publiken är tillbaka i full kapacitet igen.

– Det är otroligt. Man tröttnar aldrig på det. När man hör "You'll Never Walk Alone" så känner man att de verkligen menar det. För mig så är det ett budskap från Gud om att man verkligen aldrig är ensam. Så det är inte bara någonting som är en del av den här klubben, det är en del av mitt liv och även mina lagkamraters.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer