Senaste nytt inför Norwich

Bild till nyheten Senaste nytt inför Norwich
Pep Lijnders har mött pressen inför Ligacupmatchen mot Norwich och meddelade bland annat att Curtis Jones kommer att göra sitt 50:e framträdande i den röda tröjan.
Pep Lijnders om skadeläget:

– Trent tog ansvar och meddelade oss på matchdagen att han inte kunde spela då han inte mådde så bra. När jag pratar om Trent vill jag passa på att berömma James Milner, vi ville lösa situationen med erfarenhet men vi fick så mycket mer.

– Trent är fortfarande inte 100 procent så han kommer inte vara med i truppen imorgon. Han har inte covid, förhoppningsvis är han redo till helgen.

– Sedan har vi Thiago, som managern sa efter matchen så är det en vadskada. Det är synd, han dominerade matchen på mittfältet. Det är trist att vi fått skador på två viktiga mittfältare i Thiago och Harvey. Thiago kommer inte vara redo för spel imorgon eller till helgen, vi väntar på röntgenresultaten för att kunna göra en fullständig bedömning.

– Roberto Firmino kommer idag börja träna med laget i vissa delar, men han kommer inte att vara involverad imorgon. Förhoppningsvis kan han vara redo för matcherna därefter. Neco Williams gör fina framsteg men är inte heller redo för spel imorgon. 

Om Harvey Elliot:

– Harvey är Harvey! Han är en ung grabb som har hanterat detta på bästa sätt. När man ser hur våra spelare reagerar när en spelare skadar sig så märks det att vi verkligen är en familj. Naby var tårögd vid sidlinjen och Curtis var klart påverkad. Det syntes hur mycket det påverkade oss, inte bara ur ett fotbollsmässigt perspektiv utan även med tanke på att han är så ung och var i så bra form. 

– Vi har ett väldigt bra medicinskt team och när det gäller långtidsskador så är varje dag en seger. Han fokuserar på att ta det steg för steg.

Om inledningen på säsongen och tankar om ett titelrace:

– Vi har en tydlig spelidé och kultur i laget eftersom managern har varit här så länge. Vi har en mentalitet där vi ser varje match som en final så nu ligger allt fokus på matchen i Ligacupen. Vi vill konkurrera i den turneringen. Vi är nöjda med resultaten och våra prestationer.

– Vi är självsäkra och hungrar efter framgång.

Om rotation:

– När man tänker på laguttagningar så måste man förstå vårt sätt att arbeta. Vi vill spela en viss typ av fotboll, vi vill pressa, vi vill dominera och om man ska kunna göra det så måste man ha pigga spelare på planen som kan bidra med energi och det är vad vi försöker göra när vi tar in nya spelare i startelvan.

– Som jag sagt tidigare, det här är en turnering som är viktig för oss, oavsett vad andra säger. Det är en möjlighet att ge nya spelare chansen och sedan har vi spelare här som vunnit så mycket, men för att de ska bli äkta legendarer, de är redan legendarer, men om de ska stärka den statusen så behöver vi vinna inhemska cuper också.

Om Ibrahima Konate:

– Robbo sa det till honom: vi alla behöver tid att anpassa sig till vår spelstil. Han har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Han är verkligen ett fysiskt monster, han är stark i duellspelet och även i offensiven med sitt uppbyggnadsspel. Han gjorde det bra i debuten och kan ta flera steg framåt härifrån.

Om James Milner:

– Jag har stor respekt för Milner. Han är en spelare som kan anpassa sig snabbt till en ny position mot en riktigt duktig Premier League-ytter. 

– I matchen kombinerade han väldigt bra med Mo och Hendo och dominerade högerkanten. 

Om vilka som kan få chansen imorgon:

– Den här turneringen har varit väldigt viktig för oss. Jag vill nämna en spelare som kommer att starta och det är Curtis Jones. Varför? Han kommer att göra sin 50:e match för oss imorgon och allt började med den här typen av matcher. 

Om Kaide Gordon:

– Jag är imponerad av alla talangerna från akademin. Vi har så många diamanter, så många speciella spelare som är sugna på att ta nästa kliv. Om en spelare tar klivet så blir hela akademin inspirerad. 

– När det gäller Kaide och försäsongen så ser vi alltid till att de unga talangerna får en veckas träning innan vi drar igång. Så jag gick och tittade på U23-träningen och såg en spelare som fick saker att hända varje gång han rörde bollen, så jag ringde Jürgen och sa: "wow, vilken spelare vi har här."

– När kan man under försäsongen veta att en spelare är riktigt bra? Det är när seniorspelarna börjar ta hand om spelaren på riktigt, som när man ser James Milner diskutera med spelaren eller när Hendo blir en mentor. Alla våra spelare fick Kaide att känna sig som en del av gruppen direkt. 


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer