Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Tar plats i bästa elvan någonsin

Bild till nyheten

Jamie Carragher är full av lovord för Mohamed Salah som mot Leeds gjorde sitt 100:e mål i Premier League.

Mohamed Salahs mål mot Leeds innebar inte bara att han gav sitt Liverpool ledningen i matchen, det innebar också att han kunde fira en milstolpe i form av 100 gjorda Premier League-mål. Egyptiern har lyckats med bedriften på 162 matcher vilket är femte snabbast någonsin.

I somras jobbade Liverpools ledning hårt för att förlänga kontrakten med stjärnspelare som Alisson, Fabinho, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Andy Robertson och Virgil van Dijk. Efter dessa förlängningar har engelsk media rapporterat att klubben nu ser ett nytt kontrakt för Mohamed Salah som en prioritet. 

Det cirkulerar många uppgifter kring hur mycket lön Salah kräver för att skriva på ett nytt kontrakt. Mirror hävdade att anfallaren vill ha £500 000 i veckan, uppgifter som dock snabbt avfärdades av lokaltidningen Liverpool Echo. Att Salah förtjänar en rejäl löneförhöjning råder det inga tvivel om, iallafall enligt Jamie Carragher som i Sky Sports program Monday Night Football pratade om anfallarens betydelse för The Reds.

– Han är enormt viktig. Ibland känner jag lite med Salah eftersom många ofta går tillbaka till värvningarna av Alisson och Van Dijk som anledningar till att laget vann ligan, men Salah kom sex månader dessförinnan. Jag skulle säga att den trion är av lika stor vikt.

– Det var inte bara målvakten och en mittback som tog Liverpool till nästa nivå, Mo Salah spelade en stor roll i det. 

– Han har gjort 100 mål nu, jag tror endast fyra spelare nådde dit snabbare. Vi får inte heller glömma att han spelar som högerytter. 

– Det jag skulle vilja säga om Salah är att Liverpool inte spenderade särskilt mycket på transfermarknaden i somras jämfört med andra lag, men de har gett nya kontrakt till spelare. En som ännu inte skrivit på är Mo Salah. Jag vet att han vill ha en hel del pengar, med all rätt! Han förtjänar det.

– Han förtjänar att vara en av de bäst betalda spelarna i ligan för det han gjort sedan han kom till Liverpool. Han är aldrig skadad och år efter år är han lagets bästa målskytt.

Carragher tror att Salah kommer att bli ihågkommen som en av de allra största Liverpoolspelarna när hans tid i den röda tröjan är över.

– När man sätter ihop en elva av de allra bästa spelarna i Liverpool någonsin så finns de positioner som är självklara. Hansen, John Barnes, Graeme Souness, Steven Gerrard, Kenny Dalglish. Men till höger finns ingen som riktigt dyker upp som en självklarhet. Mo Salah kommer att ta den platsen när han är färdig i Liverpool. 

– Han kommer att vara med i den bästa Liverpoolelvan någonsin, det säger jag utan att tveka. Jag hoppas att det här (kontraktssituationen) löser sig så snabbt som möjligt. Jag tror att det kommer att lösas. Salah är lika professionell som en spelare som Ronaldo som spelar trots att han är 36 år gammal, jag tror att han har många år kvar. 

Källa: Sky Sports

Bannerbild