– En speciell utmaning att möta Bielsa

Bild till nyheten – En speciell utmaning att möta Bielsa
Jürgen Klopp är väl medveten om vad som väntar på söndag när Liverpool ska ta sig an ett Marcelo Bielsa-lett Leeds på Elland Road.

På söndag är Premier League-fotbollen tillbaka för Liverpools del med en bortamatch mot Leeds. Jürgen Klopp hoppas kunna utnyttja de få dagar av förberedelser på bästa möjliga sätt för att laget ska vara redo att möta en motståndare som tränas av Marcelo Bielsa med allt vad det innebär.

– Generellt sett så handlar Marcelo Bielsas spelstil och filosofi i defensiven om en markering man-man över hela planen. Det måste man vara medveten om, säger Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Men vi har haft några spela kvar här som kunnat förbereda sig under en hel vecka medan andra kom tillbaka i torsdags och klev direkt på återhämtning. Förhoppningsvis kan vi utnyttja våra två träningspass som stundar för att förbereda oss.

– Det är en speciell utmaning att möta Leeds, de ger verkligen allt. De är bra med bollen inom laget. Jag tror att de är andra eller tredje bästa lag när det gäller possession så här långt. De har inte tagit de poäng som de önskat men de kliver helt klart in med en känsla av att de har en bra chans mot oss. Men de har inte mött oss den här säsongen.

– Förhoppningsvis kan vi prestera så bra vi kan, då är vi jobbiga att möta. När vi är jobbiga att möta så har vi en bra chans att vinna, så är det.

På söndag kommer Elland Road vara fullsatt, det är första gången sedan 2004 som Liverpool spelar på arenan när läktarna är fyllda till bredden. Klopp hoppas att James Milner, som startade sin professionella karriär i just Leeds, kan bidra med tips.

– Jag har hört mycket om det (stämningen på Elland Road), men jag kan inte säga så mycket. Vi måste nog fråga Millie om hur det är. Millie vet hur det är från båda perspektiven. Eller jag är inte säker på om han spelat där med ett annat Premier League-lag. Vem vet? Men han kan berätta hur det är och det kommer han att göra.

– Vi är vana vid en speciell stämning när vi spelar på hemmaplan. I Premier League finns det några arenor som har väldigt bra stämning, så om Leeds är ännu en så är det bra för dem och vi måste hantera det.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer