Landslagskaoset fortsätter under hösten

Bild till nyheten Landslagskaoset fortsätter under hösten
FIFA har stoppat Liverpools brasilianare från spel mot Leeds. Oenigheterna mellan klubbar och landslag kan komma att fortsätta under hösten och leda till fler avstängningar.

Alisson, Fabinho och Roberto Firmino kallades till landslaget för spel under det nyligen avslutade uppehållet, men de hölls hemma av Liverpool på grund av att Brasilien är rödlistat i England och därmed hade spelarna tvingats till en karantän på tio dagar vid hemresa.

Det brasilianska fotbollsförbundet uppskattade inte att spelarna inte fick tillstånd att resa och uppmanade FIFA att stänga av dem från klubblagsfotboll enligt den femdagarsregel som finns. Det innebär alltså att spelarna inte är tillgängliga för spel mot Leeds på söndag. Det pågår dock diskussioner mellan Premier League och FIFA just nu i hopp om att finna en lösning.

Om karantänsreglerna i England förblir desamma kan denna landslagsproblematik fortsätta under hösten. I oktober är det dags för landslagsuppehåll igen vilket kan medföra samma konsekvenser som denna gång.

Brasilien ska resa till Venezuela och Colombia innan de spelar en hemmamatch mot Uruguay. Alla dessa länder är idag rödlistade. Om karantänsreglerna kvarstår kommer Liverpool troligen återigen att stoppa spelarna från att resa, vilket i sin tur troligen leder till samma scenario som nu med en fem dagar lång avstängning från klubblagsfotbollen. Skulle så bli fallet kan Alisson, Fabinho och Firmino missa ligamatchen mot Watford 16 oktober och Champions League-matchen mot Atletico Madrid 19 oktober.

Det är inte bara brassarna som kan få problem. Mohamed Salah kan även han tvingas stanna hemma i oktober när Egypten spelar ett dubbelmöte mot Libyen. Om situationen är som den är idag kommer han endast kunna spela den match som spelas i Libyen då Egypten är rödlistat.

Virgil van Dijk, Kostas Tsimikas, Naby Keita och Sadio Mané kan även de få lov att stanna hemma från landskamper framöver.

Van Dijks Nederländerna möter Montenegro i November, som läget ser ut idag skulle han inte få spela den matchen, men han skulle vara tillgänglig i hemmamatchen mot Norge 16 november. Tsimikas kan blockas från Greklands match mot Georgien 9 oktober men vara fri att spela i bortamatchen mot Sverige 12 oktober.

Samma problematik gäller för Keita och Mané som ska spela landskamper i rödlistade länder.

Detta är en situation som kommer att svänga fram och tillbaka under hösten, men så länge karantänreglerna i England finns kvar riskerar fler Liverpoolspelare att bli avstängda från klubblagsfotboll som en konsekvens av landslagskaoset.

Källa: Liverpool Echo


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer