​Landslagscomeback kan dröja för Gomez

Bild till nyheten ​Landslagscomeback kan dröja för Gomez
Englands förbundskapten Gareth Southgate menar att de inte kommer att stressa Joe Gomez tillbaka in i landslaget efter mittbackens långa skadefrånvaro.

Landslagscomeback kan dröja för Gomez

Englands förbundskapten Gareth Southgate menar att de inte kommer att stressa Joe Gomez tillbaka in i landslaget efter mittbackens långa skadefrånvaro.

I november förra året var olyckan framme för Joe Gomez under ett träningspass med det engelska landslaget. Mittbacken skadade knät så pass illa att han missade de efterföljande åtta månaderna.

När Liverpools försäsong drog igång i somras kunde Gomez återvända i lagträning och därefter göra tre framträdanden i träningsmatcher. Sedan tävlingssäsongens start har han dock fått följa matcherna från bänken då Jürgen Klopp föredragit Joel Matip och Virgil van Dijk som mittlås.

Gomez chans kommer kanske i Ligacupen mot Norwich 21 september, det är en match där Klopp eventuellt skulle kunna spela Gomez tillsammans med nyförvärvet Ibrahima Konate för att ge Van Dijk och Matip lite vila.

Medan många Liverpoolspelare är ute på landslagsuppdrag för tillfället har 24-årige Gomez har spenderat den senaste dagarna på AXA Training Centre tillsammans med de andra spelarna som inte är uttagna till sina respektive landslag.

Englands förbundskapten Gareth Southgate fick nyligen en fråga kring Gomez chanser att bli uttagen i landslaget igen framöver.

– Vi höll kontakten med Joe under hans rehabilitering. Vi är väldigt försiktiga när det kommer till att plocka tillbaka Joe i truppen, svarade Southgate enligt Thisisanfield.com.

– Just rehabiliteringen efter den typen av skada är väldigt viktig att få till på rätt sätt, han måste ha hittat tillbaka i Liverpool och fått mycket speltid så att han känner sig trygg igen innan vi börjar tänka på att ta ut honom igen.

– Men han är en spelare som vi värderar högt och det är härligt att se att han är tillbaka och tillgänglig för spel igen.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer