– Han är redan så bra som högerback

Bild till nyheten – Han är redan så bra som högerback
Jordan Henderson tycker att det var bra att Trent Alexander-Arnold fick testa på att spela som mittfältare mot Andorra men påpekar samtidigt att hans fina prestationer som högerback gör ett positionsbyte onödigt.

När England besegrade Andorra med 4-0 fick Trent Alexander-Arnold starta på mittfältet tillsammans med Jordan Henderson och Jude Bellingham. Gareth Southgates experiment blev väl ingen omedelbar succé och redan efter 45 minuters spel fick Alexander-Arnold ta klivet ned på högerbacksplatsen.

Lagkamraten Henderson tycker att Liverpools nummer 66 bör spelas som högerback framöver med tanke på hur bra han presterar där.

– Trent gjorde en del bra saker (på mittfältet), säger Henderson.

– Det var första gången han spelade på den positionen egentligen så han lärde sig hela tiden, det var en ny erfarenhet för honom. Han gjorde det riktigt bra.

– Vi skiftade runt lite i andra halvlek men det var en bra erfarenhet för honom. Framöver så är det ett alternativ vi har och managern tycker att det är bra.

– Men just nu är han så duktig som högerback, särskilt i klubblaget, så jag ser inte behovet av en omedelbar förändring, men det är bra att managern kan se vad han kan bidra med - man måste vara väldigt talangfull oavsett vilken position man spelar på - men för mig så är han så duktig ute till höger där han levererar sina inlägg så han borde fortsätta med det just nu.

Henderson ger även en stor skopa beröm till mittfältskollegan Bellingham som trots sina 18 år presterar på en nivå av yppersta världsklass. 

– Han är en fantastisk spelare. Han är väldigt ung men visar en fantastisk mognad ute på planen men även utanför den. Man kan se vilken vilja han har för att bli en toppspelare, han har alla kvaliteter som krävs för det.

– Jag försökte hjälpa honom så mycket jag kunde, men om jag ska vara ärlig så är han redan en klasspelare som har visat det i stora matcher med Dortmund. Jag ser bara att han går från klarhet till klarhet.

– Jag vill inte berömma honom för mycket och sätta press på honom, men han är mogen och jag har hört att han är omgiven av bra människor och har en fin familj, man märker att det är viktigt för honom.

– Jag tror att han kommer att bli en toppspelare framöver.

– Han är långt före mig om man ser till vilken nivå jag var på i hans ålder. Men om jag skulle säga någonting till honom så är det bara att fortsätta jobba hårt och fortsätta göra det han gör. Jobba hårt på träning varje dag och håll fokus på det du vill uppnå. 

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer