Crespo hoppas Milan kan ta revansch

Bild till nyheten Crespo hoppas Milan kan ta revansch
Liverpool och AC Milan lottades in i samma Champions League-grupp. Den tidigare Milan-anfallaren Hernan Crespo hoppas att de rödsvarta kan ge honom gladare minnen än finalförlusten 2005.

Liverpool mot AC Milan är ett historiskt möte i Champions League-sammanhang även om de endast mött varandra vid två tillfällen tidigare, bägge dessa matcher var dock finaler - 2005 vann The Reds efter mirakelvändningen i Istanbul och 2007 vann Milan med 2-1 i Aten.

15 september drabbar de samman på nytt när italienarna reser till Anfield för att inleda gruppspelet i Champions League. 

Matchen dessa storlag emellan väcker stort intresse världen över. En som kommer att följa matchen med spänning är tidigare stjärnanfallaren Hernan Crespo som trots sina två mål i finalen i Istanbul fick lämna Atatürk Stadium som förlorare.

– Det är fortfarande ett öppet sår för mig. Liverpool mot Milan är den första Champions League-matchen för säsongen och ni kan nog förstå vad den matchen betyder för mig, säger Crespo till La Gazzetta dello Sport.

– Jag hade gjort två mål i den första halvleken, jag har aldrig glömt den kvällen, även om Milan vann mot Liverpool i finalen 2007 så ber jag Piolis mannar att slå dem på Anfield, jag hoppas de kan ta revansch för mig och visa vilka Milan är.

Det finns mycket som bådar gott inför matchen med ett Liverpool som - inför ett fullsatt Anfield och med återfunnen energi efter fjolårets skadekris - ska ta sig an ett Milan som spelar Champions League-fotboll för första gången sedan 2013/14 och därför lär vara rejält taggade att visa upp sig på den stora scenen igen.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer