"Inte lika stark trupp som rivalerna"

Bild till nyheten "Inte lika stark trupp som rivalerna"
Läs vad brittisk media skriver om Liverpools transferfönster som såg dem värva endast en spelare i form av Ibrahima Konate.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Liverpool kom med glada nyheter redan 10:30 på tisdagen. Efter något chockerande uppgifter om att klubben och Jordan Henderson var oense under sommaren kunde lagkaptenen tillslut ta död på spekulationerna genom att skriva på ett nytt kontrakt."

"Förvånande nog så möttes inte nyheten av enkom positivitet, de besvikna rösterna berodde dock mest på när själva bekräftelsen kom snarare än det faktum att lagkaptenen förlängt sitt kontrakt. Att presentera att en spelare som redan finns i klubben är ju trots allt inte något som höjer pulsen allt för mycket på de som är beredda att lägga så mycket energi på galenskaperna under deadline day."

"En mer nykter analys sätter fokus på vilket bra arbete Michael Edwards och hans team gjort under sommaren där det huvudsakliga målet varit att behålla den trupp som vann Champions League 2019 och Premier League 2020."

"Henderson, som under perioden av spekulationer kopplades till övergångar till både PSG och Atletico Madrid, var nu övertygad och kommer att stanna i många år framöver precis som Virgil van Dijk, Fabinho, Alisson, Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson."

"Mohamed Salah är förhoppningsvis näste man på tur när det gäller nya kontrakt."

"I slutändan så kommer supportrarna, trots den tidiga värvningen av Ibrahima Konate för £36M, att lämnas med en känsla av 'tänk om...' Att ingen ersättare till Wijnaldum eller ytterligare en offensiv kraft värvades kommer få många att känna att the Reds inte har gjort tillräckligt för att kunna nå hela vägen fram till Premier League-titeln i den tuffa konkurrens som är ett faktum."

James Pearce, The Athletic:

"En del av Liverpools supportrar är rasande över avsaknaden av aktivitet på transfermarknaden och bekymras över att truppen inte är tillräckligt bred. Det var där vi var för två år sedan. När fönstret stängde då var det endast Harvey Elliott, Sepp van den Berg, Adrián och Andy Lonergan som värvats. Två tonåringar och två reservmålvakter. De nyblivna europeiska mästarna öppnade inte direkt skattkistan. Men kritiken tystnade fort. Liverpool tog 79 poäng av de första 81 möjliga och drog ifrån sina rivaler. Det krävdes en global pandemi för att stoppa dem och försena den första titeltriumfen sedan 1990."

"Att spendera enorma pengar garanterar inte någonting. Det är bara att fråga tabelljumbon Arsenal, de står utan mål och utan poäng."

"Klopp pratade nyligen om hur riktiga supportrar skulle förstå hur viktigt det var att man lyckades förlänga kontrakten med klubbens bästa spelare."

"Men det är trots allt förståeligt att supportrarna hoppades på en eller två till spelare efter Konate och att de är besvikna över det faktum att ingen värvades. Gini Wijnaldum ersattes inte, även om flera mittfältare, inklusive Borussia Mönchengladbachs Florian Neuhaus, fanns på radarn. Klopp är säker på att han har tillräckligt med mittfältare efter Harvey Elliotts imponerande säsongsinledning som har gett honom ytterligare ett alternativ i den lagdelen."

"Under sommaren sålde Liverpool spelare för £42,8M, men i den summan inkluderas klausuler som kanske aldrig aktiveras. Dessutom kommer Fulham inte att börja betala sina £12M för Harry Wilson förrän nästa sommar."

"De stora buden som förväntades komma på Origi, Neco Williams och Nat Phillips kom aldrig."

"Under ett galet transferfönster har Liverpool mest stått vid sidan av och tittat på. Manchester City och Chelsea spenderade stora pengar på Jack Grealish och Romelu Lukau. Manchester United plockade in Jadon Sancho, Raphael Varane och Cristiano Ronaldo."

"Det råder inga tvivel om vart Liverpools pengar går. Det står svart på vitt i bokföringen varje år. Löneposten är enorm. De flyttade till en ny träningsanläggning för £50M i november. Det pågår en renovering av Anfield som kommer att kosta £60M."

"När inkomsterna sjönk med mer än £120M till följd av pandemin drabbades Liverpool hårdare än många andra. De har inga oligarker eller shejker som kan täcka upp. FSG kommer inte att ta vad som bedöms vara onödiga risker."

"Är det ett fönster där Liverpool missade en chans att förstärka? Kommer FSG få ångra att de inte grävde djupare i fickorna med tanke på hur mycket framgångar är värda? Klopp kommer säkerligen inte att söka efter bortförklaringar. Han har en enorm tro på de spelare han har till sitt förfogande. Han ser en trupp som är redo att ta nästa steg."

Neil Jones, Goal:

"Deadline day passerade utan att någon spelare klev in genom dörrarna på Merseyside och det finns en del missnöje bland supportrarna efter den bristande aktiviteten på marknaden."

"Det kom inga nya spelare till Anfield medan klockan tickade mot midnatt och det var inte många som lämnade heller."

"Köpet av Ibrahima Konate ska i teorin lösa ett stort problem på Anfield. Liverpool behövde verkligen en mittback till. Liverpool valde, något överraskande, att inte köpa någon ny mittfältare efter Gini Wijnaldums exit, istället föredrar de att ge mer speltid till 18-årige Harvey Elliott och litar på att spelare som Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain kan ta ett steg uppåt."

"Shaqiri ersattes av Elliott. De andra försäljningarna var av spelare som nästan inte hade spelat för A-laget. Wilson och Grujic lämnade klubben efter flera år ute på lån, detsamma gäller Taiwo Awoniyi."

"Farhågan är att Liverpool, som förra sommaren, har ett par spelare för lite. Ifjol saknade de en försvarare, men denna gång kan det vara en anfallare de saknar. Förstaelvan är fortfarande formidabel och Klopp har bra täckning i defensiven och på mittfältet, även om många tvivlar på att spelare som Matip, Keita och Oxlade-Chamberlain lyckas hålla sig skadefria."

"Avsaknaden av ytterligare en bra anfallare kan kosta Liverpool dyrt under de Afrikanska mästerskapen. Klopp saknar tilltro på Minamino och Origi har varit svag under de senaste två åren. Liverpool har inte en lika stark trupp som sina rivaler. Om det kommer att kosta dem dyrt återstår att se. Men det finns anledning att oroas över det."

Källa: Liverpool.no


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer