Mané siktar på 30 mål

Bild till nyheten Mané siktar på 30 mål
Sadio Mané hoppas kunna lägga förra säsongens sämre prestationer bakom sig för att kunna bidra till nya framgångar för laget.

Liverpool gick från att vinna Champions League-titeln 2018/19 och Premier League-titeln 2019/20 till att förra säsongen åka ur Champions League i kvartsfinalen och tvingas kämpa in i det sista i ligaspelet för att säkra en tredjeplats.

Fjolårssäsongens problem uppstod till stor del på grund av de många skadorna. Nu är samtliga spelare tillbaka i speldugligt skick, men Liverpool är ändå fjärde oddsfavorit till att vinna Premier League. Sadio Mané tror att många har glömt bort hur bra The Reds var bara för en säsong sedan.

– Det går så snabbt inom fotbollen, folk glömmer vad man gjort tidigare. Det är synd, men fotbollen fungerar så, säger han enligt Liverpool Echo.

– Folk pratar inte alltid om vad man vunnit fram till idag. Vi har våra mål klara för oss och kommer inte slappna av i jakten på att uppnå dem.

– Erfarenheterna från förra säsongen har gett oss mer motivation, vi alla är fast beslutna om att denna säsong ska bli bra. Vi var taggade på att den skulle dra igång.

Mané hade en tuff säsong även personligen då han endast nådde upp till 16 gjorda mål, hans lägsta målskörd sedan 2017. 

– Jag vill göra mål och spela fram till mina lagkamrater. Jag vill göra 30 mål, säger Mané.

– Varför inte? Ju fler desto bättre och både för mig och laget är målet att vinna titlar. Det är vad vi alla strävar efter. Jag var otroligt besviken över förra säsongen, jag känner att jag kunde ha gjort det bättre. Jag har kanske gjort mellan 18 och 22 mål per säsong, men det lyckades jag inte med, vilket gjorde mig besviken.

Som så många andra gläds Mané över att Virgil van Dijk är tillbaka i spel igen efter den långa skadefrånvaron.

– Att ha en av världens bästa försvarare tillbaka i laget, man behöver inte säga så mycket, det är fantastiskt.

– Förra året var tufft för honom, men idag har han alltid ett leende på läpparna! Vi alla är glada för hans skull. Han är en väldigt professionell idrottsman som tar hand om sin kropp så jag var inte förvånad över att han tog sig tillbaka till toppformen snabbt. Vi har sett honom i några matcher nu och enligt mig är han redan på en hög nivå igen.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer