Edwards väntas lämna efter säsongen

Bild till nyheten Edwards väntas lämna efter säsongen
Den så hyllade sportchefen Michael Edwards kommer enligt The Athletic lämna Liverpool nästa sommar.

Det är David Ornstein i The Athletic som rapporterar att Liverpools sportchef Michael Edwards ser ut att lämna sin position i klubben efter säsongen. 

Edwards sitter på ett kontrakt som löper ut till sommaren och han ska ha informerat klubbledningen om att han inte vill fortsätta. Diskussioner mellan parterna har pågått under en längre tid och även om Ornstein lägger in en brasklapp om att ingenting är klart till hundra procent så är en exit förväntad. 

Liverpool sägs vara väl förberedda på att tappa Edwards då Julian Ward, som fick rollen som assisterande sportchef i december, har fått allt mer inflytande på slutet. 

Edwards har sedan han kom till klubben som chef för analysavdelningen 2011 tagit kliv i hierarkin och innehaft rollen som sportchef sedan 2016. Med sitt fina arbete har han spelat en stor roll i Liverpools återtåg till den absoluta toppen av världsfotbollen. 

Han har varit högst delaktig i värvningar som Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alisson Becker, Sadio Mané, Andy Robertson och Gini Wijnaldum. Dessutom har han sett till att Liverpool stått för fina försäljningar under de senaste åren. Den största affären är försäljningen av Philippe Coutinho till FC Barcelona för £142M. 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer