Rapport: Dramatisk kryssmatch

Bild till nyheten Rapport: Dramatisk kryssmatch
Liverpool lyckades inte utnyttja att de var en man mer i hela andra halvlek och fick därmed nöja sig med en poäng mot Chelsea vars försvarsmur visade sig svårgenomtränglig efter pausvilan.

Det var en extremt högintensiv inledning på matchen med tuffa dueller, det märktes både på spelare och publik att det var den klart största matchen för säsongen.

Jordan Henderson fick en tidig jättechans efter en jättefin svepande långboll från Trent Alexander-arnold, men lagkaptenen fick en snedträff med sin vänsterfot och missade mål från nära håll.

Liverpool öppnade klart starkast, men efter drygt 20 minuters spel tog Chelsea ledningen. Reece James svingade in en hörna från vänster och Kai Havertz fick till en superb nickskarv mot bortre som letade sig hela vägen in i mål i en båge över en chanslös Alisson.

0-1:

Joel Matip hade lite problem med Romelu Lukaku i duellspelet vilket vid ett tillfälle gav Chelsea en jättechans när Lukaku hittade Mount, men Andy Robertson lyckades täcka upp bakom Alisson för att förhindra bollen att gå in.

Tre minuter innan pausvilan tvingades Klopp göra ett byte - Firmino ut och Diogo Jota in. Det var ingen uppenbar situation som ledde till en skada på brasilianaren, men han grinade lite illa när han klev av.

På tilläggstiden i första halvlek blev det högdramatiskt: Efter en Liverpoolhörna tog bollen i ribban, studsade fram och tillbaka mellan röd- och blåklädda innan James fick undan bollen precis på mållinjen, men på reprisbilderna syntes det tydligt att han räddat bollen med armen - Anthony Taylor dömde, efter VAR-check, straff och visade ut James. Salah klev fram och dunkade in 1-1!

1-1:

Den andra halvleken bjöd på en väntad matchbild där Liverpool hade i princip all boll när Chelsea sjönk ned djupt för att försvara den poäng de hade. The Reds var effektiva i sitt presspel och vann snabbt tillbaka bollen när de förlorat den, men de riktigt solklara målchanserna uteblev.

Det blev halvfarligt vid några tillfällen när hemmalaget testade skott från distans men Mendy lyckades hålla tätt. Tiden gick och Chelsea tog varje chans till att lugna ned spelet, varje inkast och inspark tog minst en minut och dödade de rödas tryck. Ju längre matchen led desto mer frustrerad stämning blev det bland spelarna och publiken.

Thomas Tuchels mannar lyckades stå emot matchen igenom och Liverpool missade därmed chansen att plocka tre poäng efter spel mot tio man i hela andra halvlek.

Liverpool - Chelsea 1-1 (1-1)

Målen: 0-1: (22) Havertz (James), 1-1: (45+5) Salah

Domare: Anthony Taylor

Publik: 54 000