Senaste nytt inför Chelsea

Bild till nyheten Senaste nytt inför Chelsea
När Jürgen Klopp mötte pressen fick han bland annat svara på frågor om transferfönstret, Andy Robertson vs Kostas Tsimikas och om sina förväntningar på helgens match mot Thomas Tuchels Chelsea. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om känslan inför Chelsea:

– Jag förväntar mig en tuff match för båda lagen. Det är två lag som är välorganiserade, det kommer att bli en tuff kamp. Det är en match som jag helt klart hade sett på om jag inte själv varit involverad.

– Chelsea är inne i en bra period, de vann Champions League förra säsongen och var fantastiska under andra halvan av säsongen, de har tagit steg i rätt riktning under Tuchel. Nu har de värvat Lukaku också, vilket inte gör dem sämre. De är en tuff motståndare.

– Men vi är inne i en bra period också, förhoppningsvis kan vi visa det.

Om transferfönstret:

– Om jag förväntar mig mycket aktivitet under de sista fyra dagarna? Nej. Men man vet aldrig, det är så det ser ut. 

– Andra lag har helt klart fått in fler alternativ, men att vinna en fotbollsmatch handlar om så många saker, inte bara om att värva spelare. 

– Jag är lite besviken över att jag måste nämna det, men vi har ju värvat Ibrahima Konate som kostade rätt mycket pengar. Andra lag har känt att de behövt värva offensiva spelare och de har haft resurserna till att göra det. Vi kommer inte använda det som någon form av ursäkt. 

– Jag kan inte sitta och fundera över de andra lagen och vad de kan göra, det gör vi bara när vi ska möta dem.

Om Citys eventuella värvning av Cristiano Ronaldo:

– Jag har följt det som en fotbollssupporter, du har nog mer information kring den situationen än jag. Om andra klubbar kan göra sådana saker, det är uppenbarligen inte investeringar för framtiden, det handlar om att få resultat nu, det är så vissa klubbar arbetar.

– Det måste finnas andra vägar där man tänker två eller tre år framåt. Inte ens med den bästa truppen i världen är det möjligt att vinna hela tiden, man måste se till att fortsätta utvecklas. Vi kan inte påverka andras situation.

Om Andy Robertson och Kostas Tsimikas:

– Det är ingen fight mellan dessa spelare, spelarna fightas inte mot varandra. Det handlar om vem som är i bäst form, vem som kan göra vad på en specifik position. Jag är väldigt nöjd med hur Kostas har presterat i de senaste matcherna och under försäsongen, han har tagit stora kliv framåt.

– Han hade ett tufft första år, men jag har pratat med honom om det och förklarat att det naturligtvis inte var tanken att vi skulle värva en spelare och sedan inte spela honom under hela året. Problemen som vi hade var att han först behövde anpassa sig, sedan hade han Covid, sedan var situationen i vår backlinje att vi hela tiden behövde göra förändringar, att då ta in en vänsterback som inte spelat så mycket hade varit mycket svårt. Nu är han i bästa slag sedan han kom hit.

– Robbo har varit i träning sedan förra veckan. Det är inte så att vi glömt bort vad Robbo har gjort för oss under alla år bara för att Kostas har gjort det bra. Robbo hade en fantastisk fjolårssäsong och var kanske Skottlands bästa spelare i EM. 

– Att ha dessa alternativ är fantastiskt för oss, de båda kommer att få speltid i år, men en fight mellan dem är fel ord skulle jag säga. De ska träna så bra de kan och visa mig varför de ska vara i laget. 

Om bredden på mittfältet:

– Gini Wijnaldum spelade otroligt många matcher för oss och gjorde det fantastiskt bra. När vi förberett oss inför matchen mot Chelsea och kollat på gamla matcher mot dem så ser vi Gini springa runt där, vi måste helt klart vänja oss vid att spela utan honom. 

– Men det verkar vara som en reflex att bara för att vi förlorat en mittfältare så glömmer man bort alla de vi har i truppen. På mittfältet har vi verkligen alla olika typer av spelare, det finns inget hål där. Harvey visade vad han kunde göra, det betyder inte att han är vår räddare i nöden, eftersom vi inte hade något problem. Hade Gini varit kvar hade nog inte Harvey spelat, nu spelade han och gjorde det bra. Vi har även andra, Curtis Jones, som spelade tjugo matcher förra säsongen, som kan ta - måste ta - nästa steg i sin utveckling.

– Naby Keita spelade inte som han själv hade förväntat sig förra säsongen, men vi vet hur bra han har varit i vissa matcher. Nu har han startat två gånger under inledningen av säsongen. Sedan har vi Thiago som inte startat ännu, vi har Hendo som spelat i en match, vi har Ox med en dynamik som man nog inte kan köpa på marknaden idag. Självklart har vi Fabinho också.

– Det finns inget behov av att köpa en mittfältare bara för att det finns spelare tillgängliga på marknaden. Jag kan inte hjälpa supportrarna som bara vill att vi ska värva för att det ska kännas bra. Om det dyker upp en spelare som kan förbättra allt vi pratat om så skulle vi agera, det lovar jag.

Om Thomas Tuchels fotboll:

Journalisten påminde Klopp om att han tidigare beskrivit Arsene Wengers lag som en orkester och sitt eget lag som heavy metal.

– Jag är faktiskt inte så musikintresserad så det var nog därför jag valde just dessa stilar. Jag kan inte hitta någon stil som passar in där mittemellan. Jag hade inga tvivel om att Tuchel skulle lyckas när han kom in. Igår blev han utsedd till Europas bästa tränare, det var verkligen välförtjänt.

– Kombinationen av finansiella muskler och fotbollskunskap är alltid ett hot för oss. Thomas är en fantastisk manager, han har min respekt.

Om Harvey Elliott:

– Harvey var tidig i sin utveckling och kunde spela seniorfotboll väldigt tidigt. Jag tror att han bara var 16 år när han spelade för Fulham och då var Fulham inte i en situation där de tänkte på att spela ungdomar bara för att. Det måste ha varit för att Scott Parker, som var där då, såg på träningsplanen att han kunde bidra.

– Det var så det var för mig, jag såg på träning att han kunde hjälpa oss och därför fattade jag beslutet att han skulle spela.

– Han är en fantastisk spelare, det är vi tacksamma för. Han tog ett stort steg under sitt år med Blackburn i the Championship som kanske är den tuffaste andraligan i världen. Han har visat att han inte bara är tillräckligt talangfull, han kan även klara av de fysiska påfrestningarna.

Om landslagsuppehållet: 

– Situationen är som den är. Landslagsuppehållen är aldrig perfekta för klubbtränarna, det är många resor och de kommer tillbaka sent. Men vi släpper alltid iväg dem, vi klagar inte. Men just i detta fall är det annorlunda på grund av reglerna i England.

– Reglerna är sådana att om man reser hem från ett rödlistat land så måste man sitta i karantän på ett hotell i tio dagar och det är inte ett hotell som man själv får välja. De kan bara äta, vänta och sova. Vi kan inte ha det så som fotbollslag, de missar tio dagars träning där de förlorar mycket fysisk förmåga. Om de skulle spela direkt efter det så är det riskabelt för spelarna. Vi kan inte förändra situationen, men som det ser ut nu så kan vissa spelare inte resa.

Om Messi och Ronaldo:

Journalisten frågade om Klopp hade funderat över de kommersiella fördelarna av en affär om han hade chansen att värva Messi eller Ronaldo.

– Självklart finns det en kommersiell effekt, men jag tror inte att PSG värvade Messi på grund av det kommersiella. Jag kan inte veta säkert, men jag tror att PSG värvade honom för att han fortfarande kan hjälpa dem på planen.

– Om Ronaldo går till Premier League så handlar det om samma sak. Ingen har någonsin sagt till mig att jag måste göra en kommersiell värvning. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer