– Då kan du titta på wrestling istället

Bild till nyheten – Då kan du titta på wrestling istället
Jürgen Klopp var inte särskilt nöjd med hur Mike Dean dömde när det kom till duellspelet i matchen mot Burnley.

Mike Dean satte en hög ribba för det fysiska spelet när Liverpool och Burnley drabbade samman på Anfield. Trots att en del tacklingar var rejält stygga delades inte ett enda gult kort ut under hela matchen. Jürgen Klopp tycker att nivån var för hög.

– Ni kunde se duellerna med Barnes, Wood, Virgil och Joel. Jag är inte helt säker på att vi går i rätt riktning med alla de här besluten, sa tysken till BT Sport efter slutsignalen.

– Det känns som att vi går tillbaka 10-15 år i tiden och säger "det är den fotbollen vi vill se". Det är helt enkelt för farligt.

– Låt mig säga så här, reglerna är som de är, men jag vet inte riktigt. Jag tror att allt började när vi ändrade reglerna för 20 år sedan för att skydda spelarna, att man inte kunde tacklas i luften. Om man nickar bollen men har en spelare i kontakt med dig så kan man landa illa (och skada sig), jag tycker inte det är rätt men jag kan inte bestämma över sådana här saker.

 – Jag har hört att man vill låta spelet flöda, men det är alltid såhär. Vi ser alltid sådana här situationer. Vi måste vänja oss vid det, men jag tycker att man borde tänka över det för en tredje gång. Det finns bara ett budskap nu: låt spelet flyta på men ingen vet exakt vad det betyder.

– Jag vet inte riktigt, jag är för de beslut som gynnar det offensiva laget, som offside (VAR-bedömningen har ändrats för att ge anfallande lag större marginaler), men vi måste skydda spelarna. Det kan vi inte blunda för. Man kan inte säga: "det är en tackling, jag älskar att se det." Om du gillar sådana här saker kan du titta på wrestling istället.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer