Matip: Kommer vara speciellt

Bild till nyheten Matip: Kommer vara speciellt
Precis som så många andra är Joel Matip är överlycklig över det faktum att Anfield kommer att vara fullsatt igen när Burnley kommer på besök på lördag.

Imorgon spelar Liverpool sin andra Premier League-match för säsongen när Burnley står för motståndet. The Reds kommer till matchen med en 3-0-seger mot Norwich i ryggen, en seger som Joel Matip är mycket nöjd med.

– Självklart finns det saker vi kan göra bättre, men det var viktigt att vinna den första matchen. Det allra viktigaste var att vi tog tre poäng, säger mittbacken till Liverpoolfc.com.

– Det var en tuff fight på bortaplan, på en fullsatt arena med fantastisk stämning. De inledde ganska bra men vi slog tillbaka, så ja, det var en bra start.

För Matip var matchen på Carrow Road den första i tävlingssammanhang sedan skadan som höll honom borta under andra halvan av förra säsongen.

– Det känns otroligt bra att vara ute på planen igen. Det är härligt att kunna göra det man älskar igen. Det kändes bra att ha en hel försäsong där jag kunde förbereda mig på bästa möjliga sätt, men med tanke på vilket långt uppehåll jag hade innan så var det viktigt att få de träningspassen i benen.

När lördagens match kickar igång klockan 13:30 gör den det inför ett fullsatt Anfield för första gången på 529 dagar.

– När man spelar på hemmaplan får man alltid en extra knuff framåt, om man tar en extra löpmeter får man beröm av publiken och det hjälper en som spelare. Man blir motiverad att ge det där lilla extra i varje löpmeter och i varje sekund av matchen. Det är alltid fantastiskt att spela där (på Anfield), men efter en så här lång tid, med en riktig Premier League-match, så tror jag att det kommer att bli mycket speciellt, säger Matip om supportercomebacken.

Matip vet vad han kan förvänta sig av en match mot just Burnley.

– De har ett särskilt spelsätt som de håller fast vid. De är ett hårt jobbande lag. De krigar för varje centimeter och håller fast vid sin matchplan. Det blir annorlunda jämfört med Norwich, men man möter ofta olika typer av lag i Premier League. De kommer att vara lite hårdare och tuffare i duellspelet, men vi vet vad vi kan förvänta oss av dem.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer