– Kan bli mycket viktig för dem

Bild till nyheten – Kan bli mycket viktig för dem
Ex-röde Peter Gulacsi, som även är tidigare lagkamrat med Liverpools nyförvärv Ibrahima Konate, tror att mittbacken kan bli en stor spelare i sin nya klubb.

Ibrahima Konate är än så länge Liverpools enda värvning denna sommar. Han anslöt tidigt och fick chansen att förbereda sig inför säsongen med en lång försäsong tillsammans med sina nya lagkamrater.

Under träningsmatcherna har fransmannen visat prov på fina kvaliteter både i spelet med fötterna och i duellspelet. I ligapremiären fick han sitta på bänken och med tanke på hur Jürgen Klopp har hanterat nyförvärv tidigare - gett dem tid att anpassa sig till lagets spelsätt innan de skickas ut i hetluften - kan det säkert dröja ett tag innan supportrarna får se vad han verkligen kan erbjuda. 

En som har sett Konate på nära håll är ex-röde Peter Gulasci som spelade tillsammans med spelaren i RB Leipzig.

– Han är väldigt snabb, bra i duellspelet och stark i luften, säger målvakten till Telegraph.

– Han har blivit bättre med bollen vid fötterna med åren. Nu är han väldigt lugn och trygg. Han vet vilka hans styrkor, han är en smart spelare. Han var väldigt ung (när han kom till Leipzig) men var redan då riktigt, riktigt bra. Man kunde se att han skulle bli en mittback av hög klass. 

– Han är också väldigt disciplinerad, så det var aldrig några problem med honom i omklädningsrummet.

– Jag vet hur det är i Liverpool, jag vet att supportrarna alltid uppskattar de spelarna som ger allt för klubben. Frågan är hur mycket tid han behöver för att anpassa sig till Premier League.

Även om det eventuellt dröjer ett tag innan Konate funnit sig tillrätta till hundra procent så tvivlar inte Gulasci på att han blir en lyckad värvning.

– Om han når upp till sin fulla potential så kan han bli en mycket viktig spelare för Liverpool under de kommande åren. Han har all talang och potential som behövs för det.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer