Siktar på att bli världsbäst

Bild till nyheten Siktar på att bli världsbäst
Fabinho är en av de bästa defensiva mittfältarna i världen, nu hoppas han ta klivet till att bli den absolut bästa.

Fabinho anslöt sent till Liverpools försäsongsläger efter att ha spelat Copa America med sitt Brasilien, men han har sett lovande ut i sina prestationer i de avslutande träningsmatcherna och kan mycket väl komma att ta en startplats mot Norwich på lördag.

Mittfältaren skrev nyligen på ett nytt långtidskontrakt med klubben och hoppas fortsätta sin positiva utvecklingskurva som gått rakt uppåt sedan flytten från AS Monaco.

– Jag kan fortfarande bli bättre. Jag känner att jag är en viktig spelare, jag känner mig som en av de bästa spelarna på min position, säger han enligt Thisisanfield.com.

– Man har alltid en känsla av att man kan göra det bättre, att det finns utrymme för utveckling. Jag vill inte stanna upp nu, jag vill fortsätta växa. 

– Om jag kan fortsätta så här under resten av min karriär så tror jag att jag kan bli världens bästa på min position. Det är vad jag ska försöka att uppnå, jag vill göra mitt bästa för Liverpool. Förhoppningsvis kan detta bli min bästa säsong i klubben.

Med ordningen återställd på mittbacksfronten kommer Fabinho förhoppningsvis slippa vikariera mittback i någon stor utsträckning denna säsong.

– Eftersom grabbarna är tillbaka behöver jag förhoppningsvis inte spela i den positionen, men om jag behövs där så har jag inga problem att spela där för att hjälpa laget. Jag fick inte spela så mycket som mittfältare förra säsongen, men när jag väl gjorde det så tycker jag att jag presterade bra. 

– Jag vill fortsätta att utvecklas och det kan jag exempelvis göra genom att spela med en spelare som Thiago, jag lär mig nya saker av honom på träningsplanen och under matcher. 

Att Virgil van Dijk är tillbaka stärker självklart lagets chanser att nå sin högstanivå igen.

– Vi har förtroende för de andra spelarna i truppen också, men Virgil är världens bästa försvarare, säger Fabinho.

– När han spelar så vet vi att vi har en ledare i laget och en spelare som kommer att vinna nästan alla luftdueller, en spelare som är bra med fötterna och kan hitta in med passningar bakom motståndarna.

– Virgil är en speciell spelare. Det är skönt att han är tillbaka och förhoppningsvis kan han hitta toppformen igen.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer