Jota om publiken: Äntligen!

Bild till nyheten Jota om publiken: Äntligen!
Mot Athletic Bilbao fick Diogo Jota uppleva ett välfyllt Anfield för första gången som Liverpoolspelare.

Det var cirka 40 000 supportrar på plats på Anfield för att se Liverpools träningsmatch mot Athletic Bilbao - den största publiksiffran sedan coronapandemin bröt ut vintern 2020.

För Diogo Jota var det en särskilt speciell upplevelse att spela inför sådan stor publik då det var första gången han fått den chansen sedan han skrev på för Liverpool förra sommaren. Anfallaren fick till och med fira ett mål tillsammans med supportrarna.

– Äntligen! Det kändes väldigt bra, sa Jota till Liverpoolfc.com efter 1-1-matchen.

– Jag märkte av publiken redan inne i spelartunneln. Det är enormt stort för oss, de har en stor roll att spela för klubben den här säsongen.

Jotas mål kom till efter en lyckad press som ledde till en bollerövring.

– Vi gjorde några liknande mål i förra matchen också, det är något vi jobbar mycket med, att pressa, återta bollen, spela den framåt. Det var härligt att vi kunde göra ännu ett mål på det sättet.

– Resultatet var inte det vi hade önskat, men det är trots allt bara en träningsmatch där vi förbereder oss inför säsongen.

Nu ser portugisen fram emot ligapremiären mot Norwich 14 augusti.

– Jag anslöt till truppen lite senare än de andra spelarna, men vi har gjort framsteg. Det kändes bra på planen idag, bytet var planerat, jag fortsätter jobba på.

– Vi har gjort fina framsteg, spelat fler minuter, så jag tror att vi kommer att vara redo nästa vecka.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer