– Var tufft att titta på fotboll

Bild till nyheten – Var tufft att titta på fotboll
Joe Gomez berättar att skadefrånvaron efter förra säsongens knäskada är den tuffaste han varit med om i karriären.

Det var under en landslagssamling i november förra året som Joe Gomez föll till marken under en övning. Landslagskollegor har berättat att mittbacken låg och vred sig i smärtor, trots att det inte var någon kontakt med andra spelare inblandat i situationen. Efter en röntgen stod det klart att han skadat knät så allvarligt att han skulle behöva opereras.

Det var inte första gången som 24-åringen drabbats av en svår skada. Han har bland annat genomfört långa rehabiliteringar efter att ha skadat korsbandet och fotleden. Den åtta månader långa frånvaron efter den senaste skadan var dock den tuffaste utmaningen så här långt i karriären, det berättar Gomez i podcasten How to be a Baller som spelades in innan han återvände till lagträning vid försäsongens start.

– Det har varit tufft, jag har haft några skador nu, men den här har helt klart varit den mest utmanande.

– Det beror lite på hur det gick till och när det hände, det var frustrerande, men nu mår jag bra igen. Jag hoppas att jag är redo för försäsongen. Det har varit en utmaning mentalt att behöva bygga upp min kropp igen så många gånger. 

– Jag tror att många spelare, när något sådan här händer, ser det som ett projekt, en chans att komma tillbaka bättre och starkare, men jag har redan varit med om så många bakslag så jag var bara tacksam att vara tillbaka i spel, jag behövde ingen sådan typ av påminnelse vid den tidpunkten.

– Men allt händer av en anledning. Det har varit en lång resa, det var tufft att titta på fotboll. Att följa EM har varit svårt. Det ska dock bli skönt med en nystart. 

Gomez har gjort fina framsteg under försäsongen och kunde i förra veckan göra en efterlängtad comeback då han och Virgil van Dijk byttes in med tjugo minuter kvar att spela mot Hertha Berlin. 

Mittbacksduon har kämpat sig tillbaka tillsammans och på sociala medier har man kunnat se hur de kommit varandra mycket nära under rehabiliteringsperioden.

– Jag är tacksam. Alla vet hur duktig Virg är, han är världens bästa mittback och jag är lyckligt lottad att spela tillsammans med en sådan spelare. Han har en inställning som är perfekt. Att vi var skadade samtidigt var tufft men det var också skönt att ha något att prata med.

Källa: Thisisanfield.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer