– Jag var känslomässigt dränerad

Bild till nyheten – Jag var känslomässigt dränerad
Andy Robertson avslöjar att han var känslomässigt dränerad efter att ha startat samtliga PL-matcher och lett Skottland i EM.

Är det någon som förtjänat sin sommarledighet i Liverpooltruppen så är det vänsterbacken Robertson, 27.

Han startade samtliga 38 ligamatcher den gångna säsongen, plus 8 av 10 Champions League-matcher. Han var inhoppare i de övriga två.

Faktum är att den skotske landslagskaptenen har startat minst 34 av lagets ligamatcher under de senaste tre säsongerna.

I juni ledde han dessutom skottarna i EM där de förlorade mot Tjeckien och Kroatien men imponerade i 0-0-matchen mot ärkerivalen England.

Men nu har han fått ladda batterierna och är redo att köra igång en ny säsong.

– Jag lade ner mycket jobb förra säsongen och spelade förstås väldigt många matcher. Jag kände av det fysiskt, men även emotionellt då det gick gick upp-och ner för oss.

– Efter EM var jag känslomässigt dränerad efter allt jag laddat för och på sättet turneringen slutade för oss. Veckan efteråt var jag ganska trött och försökte bara koppla av. Lyckligtvis fick jag lite extra ledigt av managern, vilket var uppskattat. Jag kunde spendera lite kvalitetstid med familj och låta kroppen återhämta sig. Jag mår bra, jag känner mig fräsch och är redo för en ny stor säsong.

– Managern har varit väldigt hygglig med oss landslagsspelare genom att ge oss extra ledigt och vi väntar fortfarande in några som kommer att ansluta till lägret. Nackdelen är att grabbarna har kört i 10-12 dagar och verkligen fått upp skärpan, medan jag själv försöker hitta rytmen och fötterna igen. Men jag mår bra fysiskt och matchskärpan kommer snart att återvända.

– Det enda sättet är träning, att ta sig igenom de trötta benen och förhoppningsvis få några minuter på planen. När du gör det så kommer du närmare och närmare och vi ska alla se till att vara redo för Norwich i premiären.

* Kan Curtis ta nästa kliv och hitta jämnheten?

På frågan om vad han tycker om alla unga talanger som är med på alp-lägret svarar Robbo:

– Det är viktigt att inte sätta för mycket press på dessa grabbar, det är viktigt att låta dem utvecklas i sin takt, få spela sitt spel och inte försöka påverka dem alltför mycket. Det handlar om att ge dem frihet.

– Millie och vi andra försöker att hjälpa dessa unga grabbar eftersom vi vet att dom är framtiden. Vi vet att det är dom som kommer att göra oss bättre.

– Harvey var fantastisk på lån i Blackburn och nu handlar det om att ta nästa steg. Curt (Curtis Jones) har blivit ett år äldre. Jag tyckte han var suverän iblandunder  förra säsongen, men nu handlar det om att kunna göra hålla en hög nivå vecka efter vecka. 

– Curt är en härlig grabb, som jag har mycket till övers för. Jag försöker att ta honom under mina vingar, förmodligen mer än någon annan. Jag hoppas att det här kan bli en stor säsong för honom för han är en fantastisk spelare och en fantastisk person. 

– Jag kan bara hoppas att han hittar jämnheten och kan behålla sin hunger för han blir bara bättre och bättre. Jag tror att folk glömmer hur ung han fortfarande är, liksom Harvey och de andra grabbarna. Man måste låta dom få fortsätta att utvecklas, men jag tror att alla har en stor säsong framför sig, avslutar Robbo.

Andy Robertson förväntas att få några minuter i torsdagens träningsmatch mot Hertha Berlin, med avspark kl 20.20.

Källa: liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer