– Jag fick skulden på sociala medier

Bild till nyheten – Jag fick skulden på sociala medier
Gini Wijnaldum har lättat på locket varför han lämnade klubben gratis efter fem år.

Nederländaren anser att han fick oförtjänt mycket kritik i en del matcher, även om han offrade mer än andra lagkamrater, skriver The Guardian.

Efter en långvarig och slitsam kontraktssaga lämnade Gini klubben efter fem års trofast tjänst. Många fans har ifrågasatt varför ledningen inte lyckades ordna ett nytt kontrakt, samtidigt som andra menar att han var för girig i förhandlingarna.

– Jag kände mig inte värdesatt av alla. Jag vet att spelarna och alla på Melwood värdesatte mig – och jag dem. Det handlade inte om det, utan den andra sidan, säger Gini med klar adress till klubbledningen.

– Det var inte bara på slutet som jag inte kände mig uppskattad, det var före det också. Det var likadant två sista säsongerna.

Gini hävdar dock bestämt att det aldrig handlade om pengar.

– Det ryktades om att Liverpool hade kommit med ett anbud och att jag hade nekat för att jag ville ha mer pengar. Då tänkte fansen att jag inte gjorde mitt yttersta. Så när vi hade dåliga resultat så kände jag att alla var emot mig. Men lagkamraterna gav mig aldrig känslan att jag svikit dem och att jag inte hade gett allt.

Han har heller inte mycket till övers för sociala medier.

– Det var faktiskt också en del av beslutet. Jag fick alltid skulden om det gick dåligt och en anledning till att jag ville lämna. Jag gav allt varenda dag för att få ett bra avslut, för Liverpool har betytt så mycket för mig och fansen på Anfield har alltid stöttat mig, understryker han.

Gini menar att det har varit stor skillnad på vad folk sa till honom i verkligheten och vad som skrevs på sociala medier.

– Känslan var att fansen på arenan och fansen på sociala medier var två skilda världar. På arenan var alla stöttande, även när de visste att jag skulle lämna så stöttade de mig. Ibland har jag tänkt att de bara skulle veta vad jag gjorde för att hålla mig frisk, medan andra sa att de inte kunde spela för att inte riskera något. Jag gjorde tvärtom.

– Jag var inte alltid bra, men efter varje match kunde jag se mig i spegeln och säga att jag hade gett allt. Jag kan inte minnas att jag hade en enda ledig dag, för jag spelade så många matcher och det var för mycket för min kropp.

Gini avrundar med att han tycker att det är ledsamt att han sista tid bara blir ihågkommen för kontraktsstrulet.

– Det var svårt att snacka om fotboll, det enda folk undrade var vad jag skulle göra sedan. Det var allt min sista säsong i Liverpool handlade om – Gini Wijnaldums framtid och inte alla de fina stunderna på planen, avslutar han.

Gini gjorde 237 matcher, 22 mål och 15 assist under sina fem år på Anfield. Den 1 juli gick han gratis till Paris Saint-Germain.


26 kommentarer

    Stöd våra sponsorer