Kl 18.15: Det du behöver veta inför Mainz 05

Bild till nyheten Kl 18.15: Det du behöver veta inför Mainz 05
Liverpool spelar ikväll sin tredje träningsmatch på campen i Österrike – och den här gången blir det fulla 90 minuter och inför publik.

Jürgen Klopp har redan avslöjat att han tänker utnyttja två lag och alltså minst 22 spelare i mötet mot sin gamla klubb Mainz 05, där han tillbringade 18 år som spelare, coach och manager. 

Mainz tränas av 41-årige dansken Bo Svensson som själv spelat i klubben och gjorde 10 matcher under Klopp 2007/08. Han tog över i januari och ledde laget till en fin 12:e plats i Bundesliga.

Matchen spelas på Greisbergers Betten-Arena in Grodig och är utsåld med 3 500 biljetter.

Liverpool har mött Mainz tidigare i vänskapssammanhang. 2016 blev det förlust med hela 4-0, men det var å andra sidan dagen efter The Reds krossat Barcelona på Wembley med 4-0.

Mainz-spelare att hålla koll på är veteranen Adam Szalai, Karim Onisiwo och nederländske Jean-Paul Boetius. Svensken Robin Quaison har lämnat för Al-Ettifaq.

Den enda transfern mellan klubbarna är köpet av Loris Karius för £4,7M för fem år sedan.

– Det är inte många kvar som jag känner längre förutom managern och sportdirektören. Men ja, den här klubben är för mig mer än att bara möta gamla vänner eller spelare. Jag var där i 18 år så jag är intresserad över vad de gör och jag känner många som värnar om klubben. Om det är viktigt för dem, så är det viktigt för mig, sa Klopp häromdagen.

Två troliga uppställningar:

Lag 1: Kelleher; N.Williams, Matip, Konate, Tsimikas; Milner, (C) Keita, Elliott; Salah, Mane, Oxlade-Chamberlain

Lag 2: Adrian; Alexander-Arnold (C), Phillips, R.Williams, Beck; Clarkson, Cain, Jones; Gordon, Minamino, Origi

* Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota och Andy Robertson kommer inte att spela.

Matchen visas på officiella sajten LFCTVGO som även erbjuder en gratismånad om man använder koden 2122GOFREE. Studiosändningen startar kl 17.30.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer